hren

netko te ceka

U sklopu aktivnosti ROADPOOL i obilježavanja Europskog dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu u utorak, 21. rujna 2021. Policijska uprava splitsko-dalmatinske u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom  županijom provest će preventivno-represivnu  akciju u prometu  naziva   #NetkoTeČeka.

Akcija   #NetkoTeČeka  započela je na području Imotskog nakon tragičnog  stradavanja dvojice 16-godišnjaka 31.10.2019.godine u mjestu Runovići kraj Imotskog nakon čega se ovoj inicijativi uključila Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Ovoj akciji u prometu odazvale su se  poznate osobe iz društvenog i javnog života i to: pjevač Joško Čagalj-Jole i poznati kuhar  Ivan Pažanin koji su  odlučili  akciju podržati izradom videospota, a pjevač Joško Čagalj- Jole će sutra na jednoj od lokacija prilikom kontrole prometa, zajedno s policijskim službenicima vozačima dijeliti promotivni materijal s logom akcije #NetkoTeČeka.

Cilj ove akcije je educirati sudionike u prometu,  posebno mlade vozače kako do prometnih nesreća s najtežim posljedicama dolazi najčešće zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, ukazivati na obvezu poštivanja prometnih pravila i zakona,  te i na taj način kontinuirano podizati razinu prometne kulture i  utjecati na stanje sigurnosti u prometu.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te  da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij