hren

prognoza450

Visoke temperature zraka pratit će nas još neko vrijeme. Ipak, na vidiku je promjena vremena

Tjedan dana nas dijeli od početka klimatološke jeseni, no ljetni tip vremena se nastavlja. Jučer su u mnogim dijelovima Dalmacije temperature zraka dosegle ili malo prešle vrućih 30 stupnjeva Celzijusa, čime se nastavilo natprosječno toplo vrijeme. 

Cijelu prvu polovinu rujna obilježilo je sušno vrijeme što je samo naglasilo sušan karakter ljeta na izmaku.

Danas nas očekuje nastavak pravog kasnoljetnog vremena. Prevladavat će vedro. Danju će puhati slab vjetar mora, navečer tiho ili burin. I danas će biti vrlo toplo ili vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 32°C.

Srijeda nosi nastavak stabilnog vremena. Ujutro će biti sunčano, no u drugom dijelu dana, a osobito navečer doći će do porasta naoblake. Ipak, zadržat će se suho. Puhat će slab dnevni vjetar. Jutarnje i večernje temperature zraka u blagom porastu, danju i dalje vrlo toplo ili vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 32°C.

Četvrtak donosi izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Osobito popodne ponegdje može biti prolazne i većinom slabe kiše. Vjetar će biti slab, promjenjivih smjerova. Kasno navečer slabo jugo na moru. Od jutra natprosječno toplo i sparno. Najviše dnevne temperature od 26 do 31°C.

Petak će također biti promjenjiv. Ujutro će oblačnije biti na sjeveru Dalmaciji, povremeno uz oborine, a popodne uglavnom u Zagori može biti slabe kiše ili pljuskova. Ipak, veći dio dana proteći će u znaku suhog vremena. Još u noći jugo, danju će puhati slab jugozapadnjak. Bit će sparno, vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 26 do 32°C.

ljeto jesen

Subota će biti vrlo promjenjiva. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti kiše ili pljuskova. Iako se ne očekuju značajnije količine oborine, lokalno bi moglo pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će slab vjetar promjenjivog smjera, a bit će svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 22 do 27°C.

Više sunca moglo bi biti u nedjelju, iako se ni tada ne kože isključiti mogućnost prolaznog pljuska. Puhat će slab do umjeren dnevni vjetar i ponovno će biti toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 25 do 30°C.

Osim kalendarski, čini se da ćemo se sljedeći tjedan i po pitanju vremenskih prilika oprostiti od ljeta. Prema današnjim prognostičkim kartama, tjedan pred nama bi mogao biti vrlo promjenjiv s temperaturama zraka u sve izraženijem padu.

Foto: Darko Čaleta, Alan Grubelić
Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij