hren

knjiznica mala

Odjel GKK u Kaštel Sućurcu pridružio se obilježavanju Međunarodnog dana pismenosti. Tim povodom organizirao je druženje s djecom iz Dječjeg vrtića Maginja  i njihovom tetom Majom Karlović. Antonela Božić, mlada članica knjižnice djeci je pročitala stihovanu priču "Kit koji je uvijek želio još". Ujedno je obilježen i projektom „Kako nastaje slikovnica“ u Kaštel Starom.

- Prekrasno ilustrirana priča govori o tome kako nas materijalne stvari ne čine sretnima, već su prave vrijednosti u životu prijateljstvo i dijeljenje s drugima – objavila je Gradska knjižnica Kaštela

Projektom Čitamo - pričamo - crtamo "Kako nastaje slikovnica", koji je nastao u suradnji djece DV Maslina, skupine "Leptirići" pod mentorstvom odgojiteljica Damire Radunić i Branke Jerinić.

- Nakon posuđenih slikovnica iz Dječjeg odjela GKK u Kaštel Starome, djeca su provela svoju ideju o stvaranju vlastite slikovnice – navode iz GKK.

U videupogledajte kako su djeca osmislila i izradila slikovnicu "Zmaj u potrazi za prijateljima".

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna. UNESCO-ova je inicijativa, čiji je cilj svake godine podsjetiti međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanja odraslih na globalnoj razini. Ideja o obilježavanju Međunarodnog dana pismenosti pojavila se u rujnu 1965. godine u Teheranu, na Svjetskoj konferenciji ministara obrazovanja, o temi iskorjenjivanja nepismenosti.    


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij