hren

ZA PRVAŠIĆE NEĆE BITI SVEČANE PRIREDBE
Novu školsku godinu učenici kaštelanskih škola započet će u školskim klupama od ponedjeljka, 6. rujna, prema rasporedu koje su objavile odgojno – obrazovne ustanove. S obzirom na epidemiološku situaciju nastava će započeti uvažavajući sve preporuke MZO I HZJZ. Učenici od 5. do 8. razreda i srednjoškolci dolaskom u školu, trebaju obavezno nositi maske te ne smiju imati simptome infekcije.

Proteklih dana škole su se pobrinule da udžbenike i radne materijale razvrstaju po učionicama, kako bi ih učenici dolaskom u školu u ponedjeljka mogli preuzeti. Nastava će se pretežno organizirati kroz blok satove. Školski sat će trajati ustaljeno 45 min. Školski odmor učenika  također će se kontrolirati, u većini škola posebnim rasporedom.

U nastavku donosimo plan održavanja nastave po školama.

OŠ kneza Mislava  u Kaštel Sućurcu

Nastava će se održavati u dvije smjene A i B.
B smjena je prijepodne i to za predmetnu nastavu i razrednu nastavu 3., 5. i 7.razredi u 8 sati.
A smjena popodne za učenike 2.,4., 6. i 8.razreda u 14 sati.
Učenici prvimog razreda B smjena u 11 sati trebaju biti na školskom igralištu.
Učenici prvog razreda A smjena - početak nastave u 12:00 sati. Učenici će dobiti prvi nastavni sat udžbenike i radne materijale, raspored sati te upute o organizaciji nastave i ponašanju u skladu s propisanim mjerama.
Prijevoz učenika je organiziran po dolasku u školu i povratku iz škole.

OŠ kneza Trpimira u Kaštel Gomilici 

Prvi dan održat će se tri školska sata, svaki u trajanju od 30 minuta. Prvi sat će biti sat razrednika, a sljedeća dva prema rasporedu kojeg će pročitati razrednici. Nastava će se odvijati prema sljedećem rasporedu. Prvi dan nastave svi učenici trebaju doći s praznim školskim torbama, a učenici sedmih i osmih razreda trebaju, uz prazne školske torbe, ponijeti i višekratnu veliku vrećicu zbog preuzimanja mapa te kutija za tehnički, biologiju, kemiju i fiziku.

Međusmjena-   1.abcde, 2.cd  u 11.30 sati svaki dan 
A smjena: 2ab, 3abe, 4ab, 5ab, 6abe, 7ab, 8abe  u 14 sati
B smjena: 2e, 3cd, 4cde, 5cde, 6cd, 7cde, 8cd  u  8 sati

Prvi dan nastave prvašiće će dočekati njihove učiteljice na glavnom ulazu u školu u 11.30 sati, koji sa sobom trebaju ponijeti prazne školske torbe jer će preuzeti udžbenike, radne bilježnice te izjavu o preuzimanju udžbenika za roditelje, koju vraćaju sutradan.

OŠ Ostrog  u Kaštel Lukšiću

Učenici od 2. do 8. razreda imat će nastavu (sat razrednika i tri sata prema rasporedu) prema sljedećem rasporedu.

B smjenau 8 sati (2.b,c 3.b ,4.b,c 5.a,b,c,7.a,b,c)
A smjena u 14 sati (2.a,3.a, c.4.a, 6.a,b,c,8.a,b,c)

Učenici će u školu  ulaziti na tri ulaza, na glavni ulaz će ulaziti učenici od 1.- 4. razreda, na istočni ulaz  učenici 7. i 8. Razreda i na južni ulaz, kroz školski botanički vrt ulaze učenici  5. i 6. Razreda.

Učenici 1. razreda neće imati svečanu priredbu. Učenike i jednog roditelja učiteljica će dočekati u predvorju škole, i to prema rasporedu 1.a, c  u 15 sati i 1.b u 9 sati  Mole se roditelji učenika prvih razreda da učenici ponesu školske torbe.

U OŠ prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom 

Prva dva sata bit će sat razrednika, a slijedeći sat ili dva prema rasporedu kojeg će pročitati razrednici. Nastavni sat trajat će 30 minuta.

B smjena(Rudine, Radun i Radošić) u 8 sati
2.d, 2.c, 3.c, 3.d, 4.b i 4.c ,5.c, 5.d, 5.e, 6.d, 6.e, i 7.c i 7.d, 8.c i 8.d

A smjena u 14 sati
2.a i 2.b 3.a,3.b, 4.a 5.a, 5.b, 6.a, 6.b, 6.c. i 7.b i 7.a, 8.a i 8.b

Za učenike prvih razreda B smjena dolazak u školu u 11 sati, a učenici A smjene u 12 sati. Prvašići ne trebaju nositi školske torbe prvi dan nastave. Prijem učenika prvih razreda će se održati u školskom dvorištu. Preporuka  HZJZ je da u pratnji učenika dođu samo roditelji učenika.

Povratak autobusa za razrednu nastavu u 9:40 sati, a za predmetnu nastavu u 10:10 sati.

OŠ Bijaći u Kaštel Novom

Prvi školski dan trajat će tri puna školska sata te će učenici uz sat razrednika imat će i dva predmeta po rasporedu.

B smjena  u 8 sati  (2.d, 3.b, 3.c, 4.a, 4.d, 4.e, 5.a, 5.b, 6.a, 6.d, 7 .a, 7 .b, 8.a, 8.d)
A smjena  u 13 sati (2.b, 2.c, 3 .a, 4.b, 4.c, 5.c, 5.d, 6.b, 6.c, 7 .c, 7 .d, 8.b, 8.c)

Budući učenici prvih razredatrebaju doći u 11.30 sati  u pratnji jednog roditelja koji  treba nositi masku. Raspored prvaša po razrednim odjelima pročitat će se u školskoj sportskoj dvorani.

Organizirani prijevoz za učenike putnike iz predjela Rudine od 2. - 8. razreda (B smjena) prvog nastavnog dana realizirat će se sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama. Učenici putnici u tijeku prijevoza obavezno moraju nositi masku. Autobus za školu kreće iz Rudina u7.40 sati, a povratak iz škole za Rudine je u 10.30.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij