hren

Danas je pred zgradom glazbene škole u Kaštel Kambelovcu predstavljen projekt Olimpijada kulture Kaštela namijenjen kreativcima amaterima i profesionalcima. Radi se o Projektu koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije, a posebno i sve kreativce te povećan turistički potencijal Kaštela.

-Ovim projektom će se osloboditi mogućnosti za kreativce amatere ali i kreativce profesionalce  kako bi mogli predstaviti svoje kreativnosti i kreativne radove, a za ovu prigodu odlučili smo  osigurati prostore u Kreativnoj ulici (kula Top u Sućurcu, kaštel Vitturi, dvorac Rušinac, brce u Kaštel Kambelovcu i park ispred gimnazije u Kaštel Novom.) kao i opremu za te prostore koje će odabrani prijavitelji moći koristiti za svoja predstavljanja, - kazao je Srećko Radnić iz RERE i predsjednik klastera ZORA.

Marica Tadin, članica klastera i predsjednica KUD-a Ante Zaninović, kazala je kako joj je zadovoljstvo što osim Kreativnog proljeća klaster sada kreće u kreativnu jesen.

-Kroz nekoliko dana objavit ćemo natječaj namijenjen kreativcima svih profila kreativne i kulturne industrije, dizajna, glazbe, izvedbene umjetnosti, likovne i primijenjene umjetnosti, audio-vizualne umjetnosti, računalnih igrica, knjiga, nakladnika, baštine i svih ostalih koji doprinose kvaliteti i izvrsnosti kulture, te ćemo omogućiti njihovo predstavljanje. Natječaj će biti otvoren do 28. rujna kada ćemo odlučiti, zajedno sa odabranima, gdje i kako ih predstaviti, kazala je Tadin.

Kvalitetu projekta prepoznala je i Turistička zajednica grada Kaštela, a njena predsjednica Nada Maršić ovom je prigodom kazala kako tijekom cijele godine Turistička zajednica sudjeluje ili direktno organizira brojna događanja uz potporu Grada Kaštela.

-Očit je puno veći sinergijski efekt i puno veća prisutnost Kaštela i naše baštine u medijima kada se organiziraju ovakva događanja, što pridonosi i boljim turističkim rezultatima. Nastavak projekta Kreativne ulice kroz projekt Olimpijade kulture zasigurno će ponovo uključiti veliki broj naših kreativaca, udruga i institucija te još više podignuti vidljivost Kaštela u medijima a time i našim gostima. Iz tih smo razloga mi u Turističkoj zajednici mišljenja kako veliki broj značajnih promotivnih aktivnosti koje se naslanjaju na našu baštinu, kulturu i tradiciju stvara jednu izvrnu platformu za daljnji razvoj kako našeg grada tako i njegovog kulturnog i turističkog razvitka, - naglasila je Maršić

Ciljevi ovog projekta su povećati broj kulturnih sadržaja, potaknuti nove obrtno-trgovačke sadržaje, uključiti lokalnu zajednicu za osmišljavanje sadržaja, identificirati potencijale baštine te podizati svijesti javnosti o važnosti razvoja i revitalizacije te potrebi uključivanja u procese, a osim predstavljanja u za to predviđenim prostorima, omogućit će se predstavljanje kreativaca i na mjestima gdje njihove kreacije nastaju ili u njihovim radnim i izložbenim prostorima.

O svemu više kao i o detaljima natječaja moći ćete uskoro više čitati na stranicama Portala grada Kaštela.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij