U doba vinila ispisanog kvalitetnom rock i blues glazbom, posjetitelje u Novom parku u Lukšiću, vratio je splitski bend Afterfire. Izvedbom klasika 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, oduševili su sve one koji su ih došli poslušati, a oni koji su ih ovog četvrtka propustili čuti, imaju za čim žaliti.

Bend se okupio 2014. godine, a svi članovi bave se glazbom još od 80-tih godina, te svoju ljubav gaje kroz sviranje obrada, ali i stvaranje autorskih stvari. Do sada su zabilježili brojne nastupe na različitim događanjima, a zadnjih godina redovito nastupaju na ''Reviji urbane kulture - Evo ruke!'' u splitskom Đardinu. Postavu čine vokali i gitaristi Živan Matov i Zdenko Maleć, na bas gitari je Zvonimir Šulentić, a za bubnjevima Ivo Vlastelica.

- Ovo što sviramo je istinski rock, muzika koja govori iz duše a ne za novce. Sviranje ovih pjesama koje smo nekoć slušali na pločama, budi posebne emocije i radimo to iz gušta i zadovoljstva jer nas sve nešto veže za to razdoblje. Zato svima onima koji nas negdje čuju želimo prenijeti energiju i ritam tog nama omiljenog glazbenog razdoblja - kazali su nam članovi benda.

Dodali su i zanimljivost kako je njihov vokal i gitarist Matov svirao sa Dinom Dvornikom na njegovim početcima, u bendu Hidrant u kojem je Dino bio bubnjar i pjevač.

''Have you ever seen the rain'', ''Proud Mary'', ''Bad moon rising'', ''Green river'' , ''Susie Q'', '' Ain't no sunshine'', ''Black magic woman'', samo su neke od uspješnica kojima su članovi benda razdrmali kaštelansku publiku koja im je uzvratila pljeskom.

Sinoćnji koncert održao se u organizaciji Grada Kaštela, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, koje se po uzoru na ono klimatološko pomalo primiče svom kraju.

 

Foto: Jakov Sučić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij