hren

U Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu, koji je smješten s južne strane Ceste dr. Franje Tuđmana poslovi preuređenja su privedeni kraju te je spreman za korištenje. Među ostalim, park ima atraktivan sadržaj poput ljetne pozornice i pješačke staze s urbanom opremom te dječje igralište i travnate površine za masovna okupljanja. Novouređeni Dudanov park obišao je dans i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

- To je park koji je dosta vremena, zbog neriješeno imovinsko pravnih odnosa,  stajao zapušten, no napokon se to riješilo. Moram naglasiti da je u ovom parku izgrađena ljetna pozornica i nadam se da ćemo već iduće ljeto tu imati različita kulturna događanja. Unutar parka je napravljeno dječje igralište i staza, osvježena je hortikultura. Vjerujem da će ovaj park kao i svi ostali parkovi na području grada doista biti posjećen– kazao je tom prilikom Ivanović.

Vrijednost ove investicije je oko 2,5 milijuna kuna, od toga 85 posto sredstava je osigurano iz EU fonda, a preostalih 15 posto sredstava izdvojio je Grad iz vlastitog proračuna.

Park se prostire na površini od skoro šest tisuća metara četvornih i dužine 125 metara. U dijelu parka osmišljen je posebno oblikovan plato koji će imati funkciju pozornice za razna kulturna događanja, s mogućim gledalištem za ljetne priredbe za 180 osoba. Poseban je dio planiran za igru djece, a na sjevernom dijelu parka široki je travnjak, koji će služiti za više namjena, kao slobodni prostor za igre na travi i masovna okupljanja.

U zimskom periodu bit će to osunčana livada bez stabala i sjena, za ugodan boravak na vanjskom prostoru. Na cijeloj površini parka obnovljen je zeleni fond uklanjanjem starih stabala i grmlja te sadnjom novog primjerenog bilja.
Projektom su definirane pješačke staze unutar parka i šetnice. U cilju otvaranja i dostupnosti s obje strane parka su reprezentativni ulazi. Kako bi se omogućio pristup osobama sa invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti na oba ulaza postavljene su pješačke rampe koje će ujedno omogućiti i roditeljima s malom djecom jednostavniji ulaz u park. Ujedno je uređen i sustav videonadzora te navodnjavanja, a uređene su i elektroinstalacije te rasvjeta.

Između ulaza je glavna staza, put kroz park, dok su na ostaloj površini sadržaji kako bi park „oživio“ te postao mjesto okupljanja građana svih dobnih skupina.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij