hren

Kao i prethodnih nekoliko, i ove će se godine održati treći rok upisa u srednje škole za sve one koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom i jesenskom roku. Prijave i upisi u naknadnom roku održavaju se od 3. do 21. rujna.

Za školsku godinu 2021./2022. u srednjim školama planiran je broj upisnih mjesta za ukupno 46.823 učenika, dok je prema podacima Ministarstva lani bilo oko 38 tisuća osmaša. Dakle, bilo je za očekivati da će značajan broj mjesta ostati nepopunjen, javlja Srednja.hr.

Učenici moraju ispunjavati uvjete propisane Pravilnikom MZO-a i kriterijima škole
Mjesta je ostalo i nakon nedavno završenog jesenskog roka upisa pa će srednje škole i ove godine provoditi treći, naknadni upisni rok.

– Sukladno točki XX. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022., učenici koji nisu ostvarili pravo upisa u ljetnome ili jesenskome upisnom roku ili oni koji se nisu u ljetnom i jesenskom roku prijavljivali za upis, mogu se prijaviti za upis u naknadnome roku u srednju školu u program obrazovanja u kojem je nakon jesenskoga upisnog roka ostalo slobodnih mjesta. Objava slobodnih mjesta bit će dostupna od 3. rujna tijekom dana na Upisi.hr, priopćeno je iz Središnjeg prijavnog ureda.

Učenici koji se žele upisati na ovom roku moraju ispunjavati sve uvjete propisane Pravilnikom o elementima i kriterijima te natječajem škole. Također, u školama u kojima je to uvjet za upis, moraju zadovoljiti i na ispitu sposobnosti i darovitosti, a provjera će biti organizirana na dan dostave dokumentacije.

– Učenici se u naknadnome roku prijavljuju i upisuju u srednjoj školi u razdoblju od 3. do 21. rujna 2021. godine. Potrebno je osobno ili elektronički srednjoj školi dostaviti pisani zahtjev učenika za upis u školu te svu potrebnu dokumentaciju, tada se ispisuje upisnica, roditelj/skrbnik i učenik je potpisuju i potom se ispunjavanje i toga uvjeta označuje u sustavu i učenik je upisan u srednju školu. Postupak upisa na naknadnom roku moguće je napraviti osobno u školi ili elektronički putem, ovisno o dogovoru učenika sa srednjom školu u koju je podnio pisani zahtjev za upis, stoji u obavijesti Središnjeg prijavnog ureda.

– Učenici koji prijavljuju paralelne glazbene programe, a glazbena škola ih nije aktivirala u sustavu (ako su aktivirani na ljetnom ili jesenskom roku nije potrebno ponovo), navedena škola ih treba prvo aktivirati i zatim se može izvršiti naknadna prijava, piše zaključno u obavijesti Središnjeg prijavnog ureda.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij