hren

- Lijepo je što su se odgovorni odlučili postaviti nove kontejnere i poboljšati situaciju sa smećem. Ali nije lijepo što su nama invalidima oduzeli i poneko parkirno mjesto  – napisala nam je u poruci Lukšićanka Mirjana i priložila fotografiju postavljanja novih polupodzemnih spremnika na Trgu hrvatske mladeži u Kaštel Lukšiću.

Kako nam je dodatno kazala, ostala je razočarana kada je vidjela da automobil više neće moći parkirati na to mjesto, koje joj je odgovaralo zbog slabije pokretljivosti.

- Odgovorni su nam kazali da je ova lokacija bila jedina moguća za Lukšić. Kako zbog blizine kuća iz kojih će tu odlagati otpad, tako i zbog mogućnosti da dođe kamion pa i zbog toga što tu nema podzemnih instalacija. S dijelom se mogu složiti, ali da će tu kamioni jednostavno dolaziti prazniti, ne vjerujem. Jer uokolo je uvijek gužva s puno parkiranih auta zbog blizine Fine i pošte. A i da je domaćinstvima blizu ni to nije točno. Ali što je, tu je. Nadam se da će makar nama invalidima osigurati ta dodatna parkirna mjesta u blizini – kazala je naša čitateljica.

I dok su u Lukšiću invalidi ostali bez parkirnih mjesta zbog potreba komunalne uređenosti grada i rekli bismo „više sile“, na nekim drugim lokacijama, redovno bez parking mjesta ostaju zbog bahatosti ostalih vozača, kako pojedinih sugrađana tako i onih koji u Kaštela dolaze povremeno.

Naš čitatelj Marko tako nam je poslao fotografiju nastalu ovih dana ispred trgovine Plodina u Kaštel Štafiliću.

- Nemam običaj fotografirati ovakve scene, no ovaj put sam ipak se na to odlučio jer kad zauzmeš, ne jedno, nego dva parking mjesta za invalide, možeš očekivati i revolt svakog normalnog građanina – ustvrdio je Marko.

Svaki dodatni komentar je suvišan.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij