Prvim danom rujna odgojno-obrazovne ustanove predškolskog odgoja na području grada Kaštela otvorile su svoja vrata djeci u novoj pedagoškoj godini. Time će preko 1200 djece danas određeno vrijeme provesti u vrtićima sa svojim odgajateljima i to ovisno o programu u koji su uključeni, a zasigurno će najteže biti mališanima, ali i roditeljima koji se po prvi puta susreću s vrtićem.

Da je sve spremno za novu pedagošku godinu, potvrdili su nam iz vrtića te da su roditelji upućeni kako se ponašati prilikom dolaska u prostore vrtića, bilo da se radi o gradskom, privatnom ili vjerskom. Pravo na kratko zadržavanje ima samo jedan roditelj djece koja su novoupisana.

- Startali smo s punim programom, sve odgojne skupine danas su počele s radom, nemamo nikakvih izostanaka. Počeli smo ovu pedagošku godinu kako smo je i završili, po mjerama gdje se vrlo kratko zadržavaju roditelji u vrtiću i to nove djece. Oni se mogu zadržati po 15 minuta i to prema rasporedu koji je dogovoren sa odgojiteljima, a za ostale roditelje nema zadržavanja u prostorima vrtića – kazala je Ivana Vučica ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela u čiju ustanovu po odgojnim skupinama je raspoređeno 753 djece.

Vučica je istaknula da su roditelji pristojni i disciplinirani kao i odgojitelje te kako se nada da neće imati poteškoća. Ujedno je istaknula kako je sada procijepljenost veća  u odnosu na prošlu pedagošku godinu, te da bi to trebalo, kako je kazala, sada biti dobro.

S jednakim optimizmom u novu pedagošku godinu krenuli su odgajatelji i privatnog vrtića Čarobni Pianino, što je potvrdila osnivačica vrtića Virna Mudnić.

- Djeca su krenula u vrtić, već se igraju i za prvi dan nove pedagoške godine sve je u najboljem redu. Svi se ponašamo u skladu s uputama, za sada nema oboljelih i sve je u redu – kazala je Mudnić i dodala da je u njihovim objektima na području Kaštela danas u vrtić krenulo preko 500 djece i to u šest objekata, dva u Kaštel Gomilici te po jedan u Kaštel Starom, Kaštel Lukšiću, na Resniku i u Rudinama.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada