hren

ODRŽANO JEDANAESTO IZDANJE MANIFESTACIJE
Udruga Šušur i ove je godine uspješno uspjela organizirati tradicionalni Festival šalše i salse, koji se zadnjeg dana u kolovozu održao ispred Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu. Bila je to večer posvećena plesnoj umjetnici, balerini Ani Roje, čija se 30. obljetnica smrti obilježava ove godine. U plesnom dijelu večeri nastupili su članovi plesnih klubova K7 i Klik, plesni par salse Jakov i Ana te Anny Alves i Petra Tunjić koje su zaplesale sambu.

Program su otvorila djeca iz kazališta Škatula, koja su u kostimu pomica najavila što će se dogoditi s glavnim sastojkom šalše nakon što se skuha. Uslijedila je Jelena sa trbušnim plesom uz svjetleća krila, a potom i Dora koja je pokazala kako se u plesu igra vatrom. Članovi K7 plesali su break dance i hip hop, a njihovi kolege iz Klika vratili su publiku i disco eru. Jakov i Ana zaplesali su salsu, a dašak Brazila kroz sambu i atraktivne kostime donijele su Anny Alves i Petra Tunjić . Anny je rođena u brazilskom Salvadoru, gradu koji se smatra kolijevkom sambe. Od prije par godina Hrvatska je postala njen stalni dom u kojem živi i radi, a uz sambu pohađa i satove baleta. Petra je hrvatska plesačica sambe i glumica.

- Primarno sam glumica, a samba me zarazila jer ima toliku energiju i ne može se plesati bez šarma i  karizme, treba izvući i probuditi energiju u publici i zbog toga mi je posebna - kazala je Petra nakon uspješnog nastupa.

Publika je uživala u svim nastupima lagano se njišući u ritmu glazbenih brojeva, a na kraju su mogli probati koktele i šalšu koju je pripremilo vrijedno osoblje restorana Baletna škola.

Ni ove godine festival nije prošao bez humanitarnog karaktera, jer su se na ulazu prikupljale donacije za klima uređaj koji će poboljšati uvjete u prihvatilištu za beskućnike o kojem skrbi Udruga Sv. Jeronim.

Organizatorica Željka Perdić izrazila je zadovoljstvo što se jedanaesto izdanje festivala održalo u ovom ponešto izmijenjenom obliku, bez natjecateljskog dijela te zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Posebno se zahvalila pokroviteljima, Gradu Kaštela, Turističkim zajednicama grada Kaštela i Splitsko-dalmatinske županije, tvrtki Cemex d.d. i restoranu Baletna škola koji su omogućili da se tradicija nastavi.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij