hren

JEDNA OD PRIČA O TRENUTNIM RADOVIMA U KAŠTELIMA
I dok se većina građana Kaštela, u područjima gdje se izvode radovi na kanalizaciji i vodoopskrbi, često tuže na organizaciju navedenih radova i probleme u svakodnevici koje imaju, stanari zgrade u ulici Don Ivana Vuletina 9 u Kaštel Novom, pritužbe su nam poslali čak dva mjeseca nakon što su radovi u njihovoj ulici gotovi. I imaju razloga.

- Radovi su se u našoj ulici izvodili nekoliko mjeseci, znali smo da ćemo se svi morati prilagoditi stanju i nastojali smo biti kooperativni, iako naša zgrada ima otprije kanalizacijsku mrežu i radovi nisu izvođeni zbog nas. Ali bilo nam je važno da naši susjedi dobiju odgovarajuću kanalizaciju i nismo se previše bunili za sve što se događalo – dočekao nas je predstavnik stanara navedene zgrade Vinko Dujić.

Kako nam Dujić kazuje, parking prostor ispred zgrade, koji je na jednake djelove uknjižen na stanare, odnosno privatno je vlasništvo, izvođač radova tvrtka Strabag, odmah na početku radova je naprosto uzurpirao. Tu su istovarili šljunak i ostali materijal, svakodnevno dolazili kamionima i strojevima i kako Dujić navodi, bez da su pitali za dopuštenje.

- Od prašine nismo mogli prozore otvoriti, o buci da ne govorimo – ustvrdio je predstavnik stanara.

I kad su radovi bili gotovi, izvođač je napustio parking i kako stanovnici navode, a u nešto od toga uvjerili smo se i mi sami, ostavio ovo njihovo vlasništvo devastirano.

- Iza sebe nisu ni počistili pa smo mi danima to čistili i prali , nismo znali gdje ćemo sa ostacima materijala, prebacivali ga karijolama. Na mjestima još uvijek ima šljunka i zemlje, evo vidite ni kontejner ne možemo vratiti na njegovo mjesto – pokazo nam je na terenu Goran Ivić.

- Uništeni su stupići, nema više oznaka parking mjesta, uništena je kanalizacijska šahta iz koje sad izlaze štakori, kad je ulica asfaltirana ostavljen je oštri „zub“ na koji režeš gume, na nekoliko mjesta, zbog težine kamiona, površina je ulegla i stvorene su udubine... I stupiće i linije i većinu ostalog na parkingu platili smo sami stanari. Oni su otišli, usput su nam neki od njih rekli da će doći to popraviti, ali ni dva mjeseca od završetka radova nema nikoga i njihovo obećanje samo je ludom radovanje – složili su se i Dujić i Ivić.

Da nam komentiraju cijeli ovaj slučaj zamolili smo u Vodovodu i kanalizaciji, koji su službeni investitor radova aglomeracije. Kako su nam kazali, naš dopis proslijedili su u Strabag, a kad se oni očituju, nama će poslati službeni odgovor.

A stanovnici se nadaju da će s odgovorom stići i reakcija na terenu.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij