hren

Festival šalše i salse postao je već tradicionalma manifestacija za kraj kolovoza ili početak rujna u Kaštelima pa njegovo održavanje, unatoč različitim epidemiološkim mjerama nije upitno ni ove godine, iako u ponešto drugačijem izdanju. Festival će se ove godine održati u utorak, 31. kolovoza ispred nekadašnje Baletne, a danas Glazbene škole u Kaštel Kambelovcu, s početkom u 20.30 sati.

Festival će ove godine biti prilika da se svi prisjete plesne umjetnice, balerine Ane Roje, čija se 30. obljetnica smrti obilježava ove godine.

Kako, zbog epidemioloških mjera nije moguće održati natjecanje u kuhanju šalše ni poseban program, organizatori iz udruge Šušur, odlučili su ovo izdanje festivala posvetiti upravo plesu.
Tako će u utorak navečer ispred Glazbene škole u plesnom dijelu programa nastupiti latino i standard plesači, trbušna plesačica uz fire show, hip-hop i break plesači, plesači salse, a kao posebne gošće: Anny Alves i Petra Tunjić. Brazilka Anny Alves rođena je u Salvadoru, gradu koji se smatra kolijevkom sambe. Od prije par godina Hrvatska je postala njen stalni dom u kojem živi i radi, a uz sambu pohađa i satove baleta. Petra Tunjić je hrvatska plesačica sambe i glumica.

Svih proteklih godina festival je imao humanitarni karakter. Prikupljenim sredstvima donatora u protekloj godini opremljena je kuća za beskućnike u Kaštelima, a i ove godine nastavlja se ta tradiciju. Udruga Sv. Jeronim, koja skrbi o beskućnicima u protekloj i ovoj godini proširila je kapacitete prihvatilišta, opremila ga, ali još uvijek im između ostalog nedostaje i klima uređaj. Upravo u tu svrhu sredstva će se prikupljati i ove godine.

Svi koji žele sudjelovati u donacijama podaci za uplatu su:
UDRUGA SV. JERONIM,
CESTA DR. F. TUĐMANA 434 A, 21213 K. GOMILICA,
OIB: 03572593865
RN ZA UPLATU KOD PBZ-A: IBAN HR4823400091110119260,

Opis plaćanja: donacija za prenoćište udruge sv Jeronim

Kontakt osoba je Srećko Radan mob. 0915525361

Treba napomenuti da iako neće biti natjecateljskog dijela u pripremi šalše za posjetitelje će ovo jelo, kao  i koktele pripremit će vrijedne kuharice, kuhari i coctel majstori restorana Baletna škola, a  moći ćete ih preuzeti u restoranu.

Program 11. Festivala šalse i salse možete pratiti i uživo na poveznici.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij