hren

Članovi Hrvatskog društva fra Bernardina Sokola, krajem prošlog tjedna održali su u franjevačkom samostanu na splitskom Poljudu prvu redovitu godišnju Skupštinu svog društva.

Skupštinu, koja je održana dijelom uživo, a dijelom putem video veze, predvodio je predjednik mo. Josip degl' Ivellio, a pozdravne riječi nazočnima uputio je počasni predsjednik društva fra Bernardin Škunca, nakon čega su podnesena izvješća o dosadašnjem radu kao i planovi za budući rad.

Među cijelim nizom aktivnosti treba spomenuti da je izrađena mrežna stanica na  web adresi www.hdbs.com.hr , a u tijeku su i pripreme za projekt snimanja CD izdanja skladbi fra Bernardina Sokola, koji bi se trebao realizirati u listopadu ove godine, a na kojem će biti 11 Angelusa i dvije Ave Maria.

Upravo je taj projekt jedan od glavnih ciljeva Hrvatskog društva fra Bernardina Sokola, odnosno  promicati glazbenu ostavštinu ovog glazbenog velikana, donositi njegove skladbe kako bi bile dostupne besplatno svima, poticati na izvođenje njegovih djela i trajno zvučno zabilježiti njegove skladbe.

Foto: HD FBS


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij