hren

U KNJIŽNIČNOM ODJELU U KAŠTEL STAROM
Tijekom ovog ljeta u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela organizirana su brojna događanja za sve uzraste. Jedno od njih je i besplatna radionica za ljubitelje informatike i robotike koji je održan u knjižnici u Kaštel Starom, a koja je okupila brojnu djecu kaštelanskih osnovnih škola.

Na drugoj besplatnoj radionici programiranja i robotike „STEM auto“ nakon micro:bit radionice za početnike, uslijedila je micro:Maqueen radionica za malo naprednije, odnosno za djecu koja već imaju neka znanja iz ovog područja.

- Izuzetno zanimljivu i kreativnu radionicu, koja je održana uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, vodio je predstavnik Instituta za razvoj i inovativnost mladih, IRIM-ov edukator Dino Šeketa, koji je, stigavši u Dječji odjel GKK u STEM automobilu, djecu upoznao s tehnologijom IRIM-a koju svi zainteresirani mogu posuditi u svim odjelima GKK (micro: bit, Maqueen robot, BOSON set) – kazala je Renata Dobrić ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela i dodala sa djeca na radionici izrazila želju za sudjelovanjem na sličnim STEM radionicama, pa se nada kako će uskoro biti organizirano više sličnih.

Sva djeca koja su sudjelovala na radionici imala su priliku izraditi malog robota koji je programiran da prati crnu crtu i da prepoznaje prepreke.

 

 

Foto: GKK

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij