hren

Današnji dan, 23, kolovoza, u Hrvatskoj se obilježava kao spomendan, Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima. Tim povodom diljem Hrvatske izaslanstva polažu cvijeće i pale svijeće na spomenicima žrtvama totalitarnih režima, a predstavnici Grada Kaštela svake godine polože cvijeće i upale svijeće pred ulazom u Kevinu jamu u Radošiću.

Tako su i danas izaslanstvo Grada, predvođeno gradonačelnikom Denisom Ivanovićem i predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Udovičićem zajedno s predstavnicima općine Lećevica i njihovim načelnikom Antom Baranom, pohodili ovo vječno počivalište žrtava poraća Drugog svjetskog rata.

Obilježavanjem ovoga dana Hrvatska se pridružila većini članica EU-a u kojima se gradi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava

Ovaj dan obilježili su i čelni ljudi Splitsko-dalmatinske županije, koji su položili cvijeće na ulazu u tvrđavu Gripe.

Predstavnici Vlade i Sabora danas su upalili svijeće i položili cvijeće na zagrebačkom Mirogoju, kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, na Grobnici narodnih heroja, na grobu Brune Bušića, kod Spomen-obilježja hrvatskim žrtvama Bleiburga i križnih putova te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, zatim u Maclju, kao i kod spomen ploča na otoku Sveti Grgur i na Golom otoku.

 

Foto: privatna arhiva


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij