hren

VEČER DJEČJIH IGROKAZA
U organizaciji kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, u Novom parku u Lukšiću održana je večer dječjeg stvaralaštva „Dica gradu s ljubavlju“.

Manifestacije je započela nastupom  plesne skupine solinskih  Bubamaraca i mlade pjevačice Gabriele Tomašević s izvedbom pjesme „Moj šminker“.
Nikola Pavičin,  pobjednik 31. tradicionalnog dječjeg festivala glazbe Mali Split  publici je otpjevao pobjedničku pjesmu festivala  „Slatine“. Stihovima u pjesmi opisana je ljubav prema rodnom mjestu uslijed čega pozitivna reakcija publike nije izostala.
Maris Jozić, učenica prvog razreda škole "Bijaći" i članica dramske sekcije Dičjeg krnjevala,  pod mentorstvom Maria Radunića, izvela je pjesmu naziva „Ona Petra“, kroz stihove dočaravši radosti, ali i brige u školskim klupama.

Ovu glazbeno-dramsku večer uljepšale su i članice plesnog kluba Lolita, Nensi i Leonarda plesavši "boss ladies" te pjevačica Dora Džalo.

Mladi glumci Toni i Stipe iz kazališta Škatula izveli su šaljivi igrokaz o  razgovoru dvojice muškaraca u starijoj životnoj dobi, s poteškoćama sluha.

Inspirirani slikovnicom za djecu spisateljice Nataše Jukić „Biseri prosuti morem“, članovi dječjeg kazališta Škatula opisali su na poučan način specifičnost svakog mjesta u kontekstu sedam kaštelanskih sela.

Dragi gosti iz Max teatra iz Zaprešića. uz mentorstvo glumice Marine Kostelac. poučnim  igranim nastupom prikazali su važnost poštivanja i poznavanja prometnih pravila . Ova tematika ukomponirana  je s djielom dječje priče o Crvenkapici. I na taj način, djeca u publici mogla su, na temelju zanimljivih, poznatih likova educirati se o pažnji koje se trebaju pridržavati u prometu.

Pjesmom „Super plan“ Jure Banovića i nastupom Bubamaraca uz pjesmu „Tik-Tok“ večer se polako privela kraju, a voditeljica Škatule  Liljana Garbati, podjelom prigodnih zahvalnica dodatno je uveličala ovo događanje.

 

Foto: I. Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij