Zbog pritužbi čitatelja, kako vlakovi Hrvatskog željezničkog putničkog prometa na našem području svakodnevno kasne, o čemu smo pisali tijekom jučerašnjeg dana, danas je stigao odgovor iz HŽ-a. Uputili su ispriku svojim korisnicima, mole za razumijevanje i pojašnjavaju zašto se to događa.

- Ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja autobusa koji voze umjesto vlakova na relaciji Kaštel Stari – Perković – Kaštel Stari. Zbog nedostatka ispravne dizel-motorne garniture umjesto dva vlaka dnevno na relaciji Kaštel Stari – Perković – Kaštel Stari putnike prevoze autobusi, a ostalih 12 vlakova vozi na navedenoj relaciji. S obzirom da vrijeme vožnje cestom traje dulje od vremena vožnje prugom, dolazi do kašnjenja vlakova od oko 20 min prema i iz Splita, odnosno Knina. Mjerodavne službe održavatelja vozila otklanjanju kvarove te se očekuje da će željeznički prijevoz biti normaliziran u što kraćem roku – navode iz Hrvatskih željeznica.

Iz odgovora se da zaključiti, kako će do daljnjeg dolaziti do ovakvog načina prometovanja, odnosno jednim dijelom će se putnici prevoziti autobusom te će vožnja, kako kažu, u dva termina biti duža oko 20 minuta.

Ono što preostaje putnicima vlakova na relaciji Kaštel Stari – Perković – Kaštel Stari je pratiti informacije na službenim stranicama Hrvatskih željeznica u rubrici „korisnički centar – stanje u prometu“ kako bi na vrijeme znali hoće li njihovo putovanje vlakom u konačnici završiti autobusom, kako je to bio slučaj i jučer.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij