hren

Ovog petka, 20. kolovoza, Kaštelani i gosti moći će izabrati hoće li večer provesti u društvu najmlađih i njihovog stvaralaštva, poslušati koncert klasične glazbe ili biti dio događanja kiparske kolonije.

Večer dječjih igrokaza
Dječje kazalište Škatula i ove je godine pripremilo večer dječjih igrokaza, na kojoj će članovi kazališta pokazati svoje glumačke i glazbene talente, a ova večer koja nosi naziv „Dica gradu s ljubavlju“ održat će se u Novom parku u Kaštel Lukšiću, s početkom u 20 sati.

Program otvaranja kiparsko-slikarske kolonije
Pola sata kasnije, u 20.30 sati u Kaštel Štafiliću kod stare masline bit će upriličena izložba radova nastalih tijekom održane prethodne tri kiparske kolonije, izložba nagrađenih radova od 1500 godina stare masline na „Noćnjaku“, izložba radova i kreacija s detaljima stare masline te prezentacija čaja od lista ove masline.

Bit će ovo prilika, uz prigodni program, i za službeno otvaranje kolonije, u kojoj su se već u četvrtak okupili kipari Ana Čolaković, Debora Trusgnach, Ivan Branko Imrović, Petar Ujević i Vjekoslav Filipović, slikari Ante Ljubičić Car, Pero Dragičević, Snježana Đirlić Lunić Bošnjak te glumica Arijana Čulina, kao i voditelj kolonije  Veno Jerković

Kolonija se održava u suorganizaciji Grada Kaštela, TZ Kaštela, Muzeja grada Kaštela, društva za očuvanje kulturne baštine Kaštela Bijaći, udruge Šušur, udruge maslinara Mastrinka i srednje škole Braća Radić.

Završni koncert Glazbenih večeri kod Sv. Jeronima
Ove večeri, u 21 sat, u staroj crkvici Svetog Jeronima u Kaštel Gomilici, održat će se završna večer ovogodišnjeg festivala „Glazbene večeri kod Svetog Jeronima“, nastupom splitskog mandolinskog kvarteta Da Capo.

Kvartet Da Capo tijekom dugogodišnjeg djelovanja  nastupio je na svim važnijim festivalima u zemlji i inozemstvu te je osvojio i niz nagrada. Članovi kvarteta su Ivana Kenk-Kalebić (prof. mandoline), Stela Ivanišević (prof. mandoline), Tomislav Kalebić (prof. glazbene kulture) i Stipan Popović (prof. gitare). Na programu ovog petka će se naći djela Albéniza, Amadeia, Katunarića, Kalebića, Sunka, Božićevića i Mandonica.

Festival organizira Udruga sv. Jeronim pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Kaštela, Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Kaštela i Župe sv. Jeronima.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij