hren

Članovi kaštelanskog dječjeg kazališta Škatula, kako je kazala njihova voditeljica Ljiljana Garbati, imali su čast, na poziv Meri Spain također voditeljice dječjeg kazališta gostovati u Lokvi Rogoznici u sklopu kulturnog programa koji je organiziran za njihova, sada već bivšeg župnika don Zvonu Mijića, koji je otišao u novu župu u Omiš.

-  Taj neplanirani poziv kojem se Škatula rado odazvala imao je veliku važnost. Stanovnici Lokve Rogoznice su jako vezani uz svog župnika don Zvonu Mijića koji odlazi u novu župu u Omiš. Kako bi ga dostojno ispratili i zaželjeli mu sretan dalji rad, osmislili su kulturni program na kojem je gostovala i Škatula sa svojom predstavom "Biseri prosuti morem" – kazala je Garbati.

Predstava je nastala po slikovnici Kaštelanke Nataše Jukić  koja na maštovit i kreativan način govori o nastanku Kaštela. Na taj način, osim što su bili dio priče o oproštaju od svećenika koji je ostavio veliki značaj na svoje župljane, mali Kaštelani su kroz svoju predstavu predstavili i svoje rodno mjesto, ispričala je Garbati.

Među gledateljima je osim djece bilo i odraslih koji su izrazili želju doći do Kaštela i upoznati ljepote našeg mjesta. Bila je ovo prilika za početak jedne lijepe suradnje među dječjim kazalištima koji nosi neke nove priče i druženja.

 

Foto: KDK Škatula


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij