hren

Gradska knjižnica Kaštela organizira izložbu Mirjane Ojdenić, pod nazivom „Judita u zlatovezu“, čije će otvaranje biti upriličeno ove srijede, 18. Kolovoza, u 20 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

- „Izložbom Judita u zlatovezu“ Mirjana Ojdenić odlučila je u godini Marka Marulića, utkavši stihove Judite na svilene kravate, marame i torbice, dati svoj obol proslavi 500. obljetnice prvog izdanja  „Judite“ oca hrvatske književnosti Marka Marulića, koje je tiskano u Mlecima 13. kolovoza 1521. Godine – stoji u najavi izložbe.

Na otvaranju izložbe stihove iz Judite čitat će Pere Eranović, glumac HNK Split, a za glazbenu podlogu večeri zadužena je ženka klapa Neverin. Vanja Rogošić Ojdenić svoj doživljaj večeri zabilježit će kistom na platnu.

Glavni pokrovitelj izložbe je Grad Kaštela, a svoj obol večeri dat će i kaštelanski vinari Jakov Bedalov, Ivan Kovač – Matela, Vlado Perišin i Neven Vuina izlažući vina proizvedena od grožđa sorte Kaštelanski crljenak, kojeg je i Marko Marulić uzgajao u svojim vinogradima.

Otvaranje izložbe održat će se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij