hren
 
Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore smatra da bi zakonom dopuštena najviša razina alkohola u krvi za vrijeme upravljanja motornim vozilom trebala biti 0,5 promila, kao što je vrijedilo po starom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kao i da bi se ta razina mogla povećati na 0,8 promila. Upravni odbor HOK-a s današnje je sjednice pozvao Vladu na izmjenu vrijedeće odredbe o 0,00 promila, uz poziv da takav zakonski tekst što prije utvrdi i što prije ga uputi u saborsku proceduru.  Obrtnici su najavili kako već ovog tjedna kreću s peticijama koje će se potpisivati u ugostiteljskim objektima, s ciljem izmjene spomenute odredbe, koja, tvrde, narušava ugled hrvatskom turizmu, ugostiteljstvu pa i gospodarstvu u cjelini.
Zakon je, kazao je predsjednik HOK-a Stjepan Šafran, u suprotnosti sa zapadnoeuropskim zemljama s kojima se volimo poistovjećivati, a u kojima je dozvoljena razina alkohola u krvi 0,5 promila (primjerice u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj) ili 0,8 promila (primjerice Irskoj, Italiji, Kanadi).
Obrtnici ocjenjuju da će takav Zakon uništiti našu kulturu jela i pića te donijeti veliku štetu hrvatskom turizmu i ugostiteljstvu. (H/tv)
KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij