Kaštelanske vatrogasne snage, nakon sinoćnjeg požar s južne strane kambelovskog mosta u Kaštel Kambelovcu, dobili su tijekom noći dojavu o još dva požara. Jedan sat iza ponoći počelo je gorjeti u Rudinama, dok je dva sata poslije stigla dojava  i o požaru na području Baletne. Na terenu su u gašenju sudjelovala sva tri vatrogasna društva DVD Mladost, DVD Gomilica i DVD Kaštela.

Nakon što je u 22.20 sati u potpunosti ugašen požar u Kaštel Kambelovcu kod nadvožnjaka poviše pruge, vatrogasci su u 1.39 sati dobili dojavu o požaru na području Rudina. Da se radilo o većem požaru, informirao nas  je kaštelanski glavni vatrogasni zapovjednik Darko Maretić.

- U Rudinama je bio veći požar, gorila je trava i nisko raslinje. Ima oštećenih maslinika i vinograda. Opožareno je oko 2, 5 hektara površine. Ovaj požar još nije ugašen, a lokaliziran je u 5.10 sati. Vatrogasci su i dalje na terenu – kazao je Maretić i dodao da su u akciji gašenja sudjelovala sva tri kaštelanska vatrogasna društva.

Noćas oko 3 sata izbila je vatra i na području Baletna u Kaštel Kambelovcu gdje je gorjela trava i grmlje te stup od struje. Požar su gasili vatrogasci DVD-a Mladost i DVD-a Gomilica. Kako nam je kazao Maretić, gorjelo je u neposrednoj blizini tamošnjeg restorana, a opožareno je oko stotinjak kvadrata površine.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij