hren

Povodom hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14. kolovoza i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama. Ujedno, uoči blagdana od 20 sati bit će zabrana prometovanja županijskom cestom stara cesta Solin-Klis do potrebe, osim za vozila stanara, vozače će se upućivati na korištenje brze ceste Solin-Klis-Dugopolje, poručuju iz splitske policije.

Najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita, Solina i Kaštela, cestama stara  cesta  Solin-Klis  –  ispod nadvožnjaka Kurtović, kroz  industrijsku    zonu  Podi  u Dugopolju   –  izlaz na cestu na Križicama  sjeverno  od tunela  Orguz –  Dicmo –  Brnaze – Sinj.

Iz smjera Imotskog cestom će se kretati državnom  Imotski-Cista Provo­ Trilj-Brnaze. Također se očekuje veći broj hodočasnika koji će se kretati državnom cestom Šestanovac-Blato na Cetini, državnom cestom  Gornji Muć-Sin i dionicom Han-Sinj, državnom cestom Vrlika-Sinj, županijskom cestom Bisko-Trilj i županijsko cestom Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane.

Upozoravaju se vozači koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Upozoravaju se hodočasnici na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 brza cesta Solin-Križice. Upućuju se hodočasnici da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij