hren

Uz visoke temperature, loša vijest je nastavak suše u Dalmaciji. Na dijelovima nekih srednjodalmatinskih otoka, posljednja tri mjeseca gotovo da nije bilo oborina!

Jučer je Split zabilježio deseti vrlo vrući dan dosadašnjeg tijeka ljeta, odnosno temperaturu od najmanje 35 Celzijevih stupnjeva. Ne samo Split, nego i ostatak zemlje u nastavku će tjedna iskusiti novi toplinski val. A s obzirom na to da je već jučer u Zagori bilo do 37°C, ponovno postoji mogućnost da do kraja tjedna temperature zraka u nekim dijelovima zemlje dosegnu čak 40 stupnjeva.

Vrijeme će sve do kraja tjedna, ali i u sljedećem, biti pravo ljetno, stabilno s iznimno visokim temperaturama zraka. Uz visoke temperature, loša vijest je nastavak suše u Dalmaciji. Na dijelovima nekih srednjodalmatinskih otoka, posljednja tri mjeseca gotovo da nije bilo oborina!

Aktualne visoke temperature praćene su visokom relativnom vlažnošću zraka, pa je indeks toplije na dijelu obale i otoka protekle noći bio i iznad 37 stupnjeva!

Zbog visoke vlade ponegdje se na moru može javiti i magla.

Danas će biti djelomično sunčano i suho, u mnogim predjelima uz sumaglicu. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka od 17°C ponegdje u Zagori do 26°C na otocima. Najviše dnevne većinom od 30 do 37°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Popodne će uglavnom u Zagori biti prolazno jačeg razvoja oblaka uz mogućnost slabog i prolaznog pljuska s grmljavinom, ponegdje i do obale. Ujutro tiho ili slab burin, danju će puhati umjeren do pojačan zapadnjak i jugozapadnjak. Vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 38°C.

Četvrtak, petak, subota i nedjelja donose pretežno vedro vrijeme. Noću tiho ili burin, danju će puhati umjeren vjetar zapadnih smjerova, jači u popodnevnim satima, osobito prema vanjskim otocima. Od jutra natprosječno toplo, u najtoplijem dijelu dana većinom od 32 do 38°C.

Vruće, vrlo vruće i suho nastavit će se i veći dio sljedećeg tjedna.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij