hren

Mladi Splitsko-dalmatinske županije večeras i noćas hodočastit će Gospi Sinjskoj iz Solina prema Sinju, a kako bi sudionici hodočašća, ali i ostalim sudionici bili sigurni u prometu, iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske još jednom su uputili molbu za oprezom te posebne upute.

- Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se cestama ŽC  6253  (stara  cesta  Solin-Klis)  -  ŽC  6260 (ispod nadvožnjaka   Kurtovići]   kroz  industrijsku    zonu  Podi  u Dugopolju   -  cesta 01 (izlaz na cestu  01 na Križicama  sjeverno  od tunela  Orguz) -  Dicmo -  Brnaze - Sinj).

Još jednom podsjećamo vozače da je večeras na snazi zabrana prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) od 20 sati pa dok za to bude postojala potreba (osim za vozila stanara) te ih upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Svi vozači bit će preusmjeravani na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).

Upozoravamo sve vozače koji će prometovati naprijed navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.

Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice).

Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Vozačima u tranzitu sugeriramo da koriste alternativne prometnice – stoji u poruci iz PUSD,

Hodočasnicima koji večeras kreću iz Solina prema Sinju, policijski službenici i pripadnici prometne jedinice mladeži dijeliti će reflektirajuće narukvice kako bi tijekom svog puta do Sinja bili vidljiviji vozačima.

Program hodočašća možete vidjeti OVDJE

Foto: Gospasinjska.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij