Prepune plaže kupača koji uživaju u ljetnim radostima slika su koju ovu godinu krase kaštelanske plaže u srcu sezone. Da će i dalje moći bezbrižno uživati u kupanju, posebno na svih jedanaest službenih plaža, pokazuje zadnje ispitivanje kakvoće mora koje je na svim mjestima dobilo ocjenu izvrsno, objavilo je na svojim stranicama Ministarstvo zaštite okoliša.

Prema šestom ovogodišnjem ispitivanju kakvoće mora koje je provedeno prije tri dana na plažama Gojača u Kaštel Sućurcu, Kamp i Torac u Kaštel Gomilici, Baletna u Kaštel Kambelovcu, Puntica i Šoulavy te Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, Palace i Đardin u Kaštel Starom te Gabine u Kaštel Štafiliću i Resnik dobilo je jednaku ocjenu, plave boje, što ukazuje da je kakvoća mora za kupanje izvrsna.

Uzorkovanje mora je obavljeno u prijepodnevnim satima, kaka je temperatura zraka iznosila 30 stupnjeva, dok je temperatura mora bila za pet stupnjeva niža i to za poluoblačna vremena i uz jugoistočni vjetar. 

U ostatku Splitsko-dalmatinske županije gdje je provedeno 57 uzorkovanja, more je izvrsne kakvoće na svim plažama, osim plaže Milna na istoku Hvara koja je dobila ocjenu dobar.

Sveukupno je na zadnjem ispitivanju uzorkovano more na 404 lokacije u Hrvatskoj, od toga 383 bilo izvrsne kakvoće, 15 dobre i šest zadovoljavajuće.

Mjerenje je obavljeno 26. srpnja.

 

KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij