IZBOR DJELA IZ FUNDUSA GALERIJE EMANUEL VIDOVIĆ
U dvoru kaštela Vitturi u Kaštel Lukšiću u utorak, 27. srpnja u 20.30 sati bit će postavljena izložba Emanuel Vidović – Izbor djela iz fundusa Galerije Emanuel Vidović u organizaciji Muzeja grada Kaštela i Muzeja grada Splita. Na svečanom otvorenju nastupit će violinistica Klaudija Antonija Đikić, studentica 4. godine na  Royal Irish Academy of Music.

Izložba prikazuje presjek stvaralaštva splitskog slikara venecijanskoga formativnog skustva  Emanuela Vidovića po kustoskoj koncepciji Nele Žižić. Osim u Kaštelima, izložba je gostovala u Varaždinu, Sisku, Samoboru, Mostaru i Klanjcu. 

Kaštelanska publika vidjet će 29 Vidovićevih slika nastalih u razdoblju, između 1897. i 1953. godine. Izložbu prati katalog opsega 24 stranice kojeg je uredila Mirela Vujević Duvnjak.

Izložba će biti otvorena do 15. kolovoza i to od ponedjeljka do subote u vremenu od 9 do 20 sati i nedjeljom od 9 do 13 sati.

Dodajmo, kako je pri posjetu Muzeju obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera koje je propisao HZJZ i odluka koje je donio Stožer civilne zaštite RH.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada