hren

Unatoč nepovoljnim okolnostima koje u posljednje dvije sezone pogađaju glazbeni život, večeras i sutra navečer scena u Dalmaciji biti će bogatija za dvije glazbene večeri koje će se održati u sklopu festivala Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima.

Dugogodišnja tradicija održavanja učinila je od ove kaštelanske manifestacije prepoznatljiv festivalski brend namijenjen prvenstveno klapama koje spajaju tradicijski zvuk s raznim žanrovima popularne glazbe. Tako će ovu godinu na prvoj večeri (24.07.) biti održan koncert klape Cambi koja ovu godinu slavi 35 godina umjetničkog djelovanja. Publika će imati priliku čuti najbolje glazbene brojeve iz njihove bogate glazbene karijere. Na koncertu će im se kao gosti pridružiti ženska klapa Neverin.

Druga festivalska večer je u proteklih nekoliko godina bila posvećena klapama koje pjevaju popularnu glazbu. Ovu godinu je festivalsko vodstvo odlučilo napraviti zaokret prema staroj tradiciji VDP-a, odnosno prema vokalnim obradama popularnih skladbi. Na festivalskoj pozornici će u konkurenciji za nagrade stručnog vijeća i publike nastupiti klape: Luše, Neverin, Kampaneli, Fjoret, Elektrodlamacija, Kolapljani, Stentoria, Štorija, Sveti Jeronim, Kastav (M), Kastav (Ž), More, Podvorje, Kapric, Kurjože, Spalatos, Vežilica, Zvizdan i Partenca. Festival će se održati na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a program će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić.

Karte se mogu kupiti na ulazu sat vremena prije početka koncerta. Za ulaz u gledalište potrebna je COVID potvrda.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij