hren

- Ovo je na dnu Polinovca. Lipo je ispila dva stupića i parkira odmah do kuće. Sramotno – kratka je poruka uz fotografiju koju nam je poslao čitatelj, a o ovom slučaju obavješteno je i komunalno redarstvo.

Kako smo neslužbeno doznali gradski prometni redar ovdje je napisao nekoliko optužnih prijedloga zbog nepropisnog parkiranja. Što se tiče uklanjanja stupića kao gradske imovine od javnog interesa, unatoč što je poznato tko parkira automobil na tom mjestu, nije moguće zakonski zaključiti da je upravo ta osoba uništila stupiće pa komunalni redari još uvijek utvrđuju činjenice. A stupići će se ponovno na tom mjestu postaviti.

Ovakvi primjeri, iz kojih je vidljivo koliko pojedincima znači javna imovina u odnosu na osobne potrebe ili zadovoljstva, oko nas su svakog dana i nikoga posebno ne čude. No, vidljiva je promjena u činjenici da su mnogi naši sugrađani postali odgovorni te reagiraju na ovakve događaje u svojoj blizini i prijavljuju ih nadležnima. Jer jedino angažmanom građana može se stati na kraj stvaranju nereda u javnom prostoru.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij