hren

DANAS MLADA MISA DON TOMISLAVA LUKAČA
Blagdan Gospe Karmelske jedna je od najrasprostranjenijih Marijinih pobožnosti u Dalmaciji, a u Kaštelima se posebno, uz župu u Kaštel Kambelovcu, slavi u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću.

Župljani Kaštel Štafilića tako su i ove godine svečano proslavili svetkovinu svoje zaštitnice Gospe od Karmela, svečanom svetom misom koju je, u u koncelebraciji s ostalim svećenicima, predvodio don Tihomir Šutalo, provincijal hrvatske salezijanske provincije.

S oltara ispred štafilićke crkve ovog se dana naglasila važnost blagdana Gospe Karmelske, uz osvrt na važne čimbenike svakodnevice u kojima Majka Božja štiti ovo mjesto.

Nakon svete mise, već prema tradiciji, vjernici su u procesiji, u kojoj su mlađi župljani nosili kip Majke Božje, prošli centrom mjesta, u molitvi i zagovoru Gospi. Dok je procesija prolazila mjestom, na prozorima starih kaštelanskih kuća gorjele su svijeće, što je još jedan od tradicijskih običaja Kaštel Štafilića, a tradicija je i sudjelovanje župnog zbora u ovom blagdanskom euharstijskom slavlju.

U pripremi za ovaj blagdan, Trodnevnicu održanu u župnoj crkvi predvodio je prethodnih dana don Damir Stojić, a vjerska svečanost u ovoj župi nastavit će se i danas, u subotu 17. srpnja u 18 sati, kada će don Tomislav Lukać održati svoju Mladu misu u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Na Mladoj misi propovijedat će salezijanac don Ivan Širić.

 

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij