hren

Službenici PUSD, obavili su očevid na požarištu velikog požara ove subote na Čiovu te su utvrdili da je požar izazvam otvorenim plamenom ili žarom, ali u policijskom izvješću nije potvrđena sumnja da se radi o podmetnutom požaru, kako su pisali pojedini mediji. No, naglašeno je da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici ovog su vikenda imali posla i s prijavom prijevare te otuđenja nakita iz stana te su, u cilje sprječavanja takvih prijevara uputili savjete posebno starijim osobama:

- Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ
- Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid! Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji iz koje dolaze.
- Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima!
- Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama, te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!
- Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!
- Odrasli članovi obitelji koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete!
- Posumnjate li u nekoga ODMAH obavijestite policiju na broj 192!

Uz prijevaru i požar, na području koje pokriva PUSD zabilježeno je i oštećenje tuđe stvari, krađa i više prometnih prekršaja.

Policija je tijekom vikenda provodila pojačane aktivnosti u prometu pa je evidentirano 588 prekršaja, od čega su izdvojili 95 za alkohol, 90 za prekoračenje  brzine, 80 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 43 za korištenje mobitela, sedam za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 12 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i tri prekršaja zbog zabrane upravljanja.

Evidentirane su 33 prometne nesreće od kojih 14 s ozlijeđenim osobama u kojima je ukupno njih 14 zadobilo lakše tjelesne ozljede.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij