hren

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti  HAKOM, kao i  Hrvatski telekom ovih su dana  upozorili građane na još jedan virus koji se širi putem SMS-a, a odnose se na poruke govorne pošte te su naglasili kako poveznice koje građani dobiju u tim porukama nikako ne treba otvarati.

- Ovih dana uočen je novi virus koji se širi SMS porukama, a sadržaj mu je najčešće: „Imate 1 novu govornu poštu. Za detalje posjetite...“. U nastavku poruke je štetan link. Klikom na taj link aktivira se virus koji uređaj onesposobi, a poruke istoga sadržaja započne slati na kontakte iz preuzetog uređaja – objavili su u svom upozorenju iz HT-a

- Zaprimili smo veći broj prijava za primanje govorne pošte sadržaja sličnog u slici ispod. Brojevi s kojeg zlonamjerni sadržaj dolazi mogu se razlikovati kao i tekst poveznice.
Važno je da nikako ne otvarate poveznicu u sadržaju govorne pošte jer postoji mogućnost da se radi o zlonamjernom softveru koji za mogućnost ima krađu i/ili unišavanje podataka na mobilnom uređaju – poručili su iz HAKOM-a.

Foto: Pixabay, Hakom


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij