hren

U PARKU PRONAĐEN STARI ZDENAC
Posljednjih pet mjeseci izvode se radovi u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu koji se kompletno preuređuje, a poslovi su u završnoj fazi te se očekuje da bi trebali biti gotovi do kraja srpnja. Time će nakon dugog niza godina ovaj park koji je bio zapušten i devastiran, biti na usluzi građanima sa atraktivnim sadržajem, ljetnom pozornicom, dječjim igralištem, travnatim površinama te pješačkim stazama.

U parku je već vidljiv plato koji će biti u funkciji pozornice, stigle su i sprave za dječje igralište, a i ulazi su promijenili izgled, uz onaj južni, na sjevernom će biti i ulaz za invalide. U kojoj su fazi radovi te koji su poslovi uređenja parka preostali, kazao je inženjer gradilišta Damir Ružić.

- Radovi su u završnoj fazi, treba se odraditi jedan dio kamenog popločenja sa završnim detaljima. Što se tiče pozornice ona je preko 70 posto popločana, preostaje odraditi još dio sjevernog zida te na južnom ulazu i to su sve još sitniji radovi – kazao nam je Damir Ružić inženjer gradilišta.

Vrijednost investicije kompletnog preuređenja parka je oko 3 milijuna kuna, od toga 85 posto sredstava je osigurano iz EU fonda, točnije 2.196.054 kuna koja će se utrošiti u hortikulturu, sustav video nadzora, sustav navodnjavanja, javnu rasvjetu i elektroinstalacije. Preostalih 15 posto sredstava izdvojit će Grad iz vlastitog proračuna.

Izvođač radova uveden je u posao sredinom siječnja ove godine, a rok za završetak radova je šest mjeseci. S obzirom na rok izvođenja radova, očekivalo se da će park biti gotov i do početka srpnja, a što je na kratko zaustavilo radove, kazali su iz Grada.

- Radovi su produljeni zbog arheoloških istraživanja. Prilikom istraživanja pronađen je stari zdenac – kazali su iz Grada i potvrdili da je završetak radova planiran do kraja srpnja jer su poslovi u završnoj fazi.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij