hren

Među projektima i programima iz područja kulture i kulturno sportskih događanja u 2021.godini, kao i projektima i programima iz područja socijalne skrbi, koje će dijelom financirati i Splitsko-dalmatinska županija, nalaze se i projekti nekoliko kaštelanskih udruga i institucija.

Prema raspodjeli sredstava u proračunu Splitsko-dalmatinske županije, za 11 projekata vezanih uz izdavačku djelatnost, osigurano je 75 tisuća kuna, a među onima koji će dobiti dio tih sredstava je i kaštelanski obrt Ekograf, koji će za tiskanje zbirke priča i drama na kaštelanskoj čakavici dobiti 6.000 kuna, a za projekt "Kaštelanske vile, vještice, vukodlaci, more i hajduci", koji se odnosi na tiskanje ilustrirane knjige „Vilinska stijena“ i njeno predstavljanje dobit će 7.000 kuna.

Sredstvima osiguranim za muzejsku djelatnost sufinancirat će se 14 projekata u ukupnom iznosu od 94.000 kuna. Na popisu se ne nalazi ni jedan projekt iz Kaštela.

Za podršku kulturnim programima i aktivnostima, Županija je osigurala 1.187.000 kuna, a raspodjelit će ih na 229 projekata i programa.

Od kaštelanskih udruga HGD Zrinski dobit će 4.000 kuna za sufinanciranje redovne djelatnosti i glazbarske škole mladih, a pjevačko društvo Bijaćka vila 2.000 kuna za koncert u Sudamji. KUD Ante Zaninović za kaštelansku mušku nošnju dobit će 5.000 kuna, a isti iznos i KUD Cambi za ljetnu koloniju mladih klapaša i obljetnički koncert u organizaciji klape Cambi. KUD-u Karol Wojtyla bit će uplaćen iznos od 3.000 kuna za projekt „U spomen djece stradale u obrambenom Domovinskom ratu“, a KUD-u Putalj za izradu replike narodne nošnje i nakita Kaštela i Splita iznos od 4.000 kuna.
Za manifestacije Zagora Kaštelima i Večer Zagore u Solinu te sudjelovanje na nekim drugim manifestacijama, KUD Srce Zagore dobit će iz županijskog proračuna 7.000 kuna, a udruga Večeri dalmatinske pisme za istoimeni festival također 7.000 kuna.
Projekte klastera Zora Županija će pomoći sa ukupno 9.000 kuna i to Olimpijadu kulture u jesenskom dijelu programa sa 6.000 kuna i Tjedan kreativnih industrija – filmski tjedan sa 3.000 kuna.
Udruga Sveti Jeronim za organizaciju 4. glazbenih večeri kod Sv. Jeronima dobit će 5.000 kuna, a udruga Trokut mladih za Kaštelanske rock večeri 4.000 kuna. Udruzi Šušur za njihov dio organizacije Nostalgije i događanja u sklopu te manifestacije pripast će 6.000 kuna.
Gradskoj knjižnici Kaštela za sufinanciranje književnog natječaja „Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman“ pripalo je 5.000 kuna.

Potpunu listu projekta koje će Županija sufinancirati možete vidjeti OVDJE

Socijalna i zdravstvena skrb

Prema objavljenim rezultatima natječaja za sufinanciranje programa iz socijalne skrbi i zdravstvene zaštite, sufinancirat će se 75 projekata i programa, u ukupnom iznosu od 854.000 kuna.

Od kaštelanskih udruga i institucija, u prioritetnom području Izvaninstitucionalna skrb o starijim osobama, sufinancirat će se program „Pomoć u kući“ udruge Sveti Jeronim u iznosu od 187.000 kuna, a ista udruga, u prioritetnom području Skrb o beskućnicima dobit će 14.000 kuna za prenočište za beskućnike.
U prioritetnom području Zaštita osoba s invaliditetom, udruga roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica za terapijsko jahanje dobit će pomoć u iznosu 5.000 kuna.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij