Četvrto po redu ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na svih jedanaest službenih kaštelanskih plaža pokazalo je kako je more izvrsne kakvoće. Plavu oznaku tako su dobile plaže Gojača u Kaštel Sućurcu, Kamp i Torac u Kaštel Gomilici, Baletna u Kaštel Kambelovcu, Puntica i Šoulavy te Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, Đardin i Palace u Kaštel Starom te Gabine u Kaštel Štafiliću i Resnik.

Ispitivanje je provedeno zaključno sa 29. lipnjem u Splitsko-dalmatinskoj županiji te je od 171 uzoraka, njih 166 bilo izvrsne kakvoće, četiri dobre te jedno zadovoljavajuće.

Među plažama u županiji gdje se vršilo uzorkovanje kakvoće mora, ocjenu dobro dobile su plaže hotel Medena, apartmani Medena, Marina u Poljicima i Podluka u Baškoj Vodi, a zadovoljavajuću plaža Marina u Marini.

Ispitivanje se provodilo pri sunčanom vremenu kada je temperatura mora iznosila od 24 do 27 stupnjeva, dok je temperatura zraka bila u rasponu od 31 do 34 stupnja. U vrijeme uzimanja uzoraka nije bilo vidljivih onečišćenja niti na jednog od plaža u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij