hren

Pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško, polaganjem ruku i posvetnom molitvom. prošle je subote u crkvi Sveta Mati slobode na zagrebačkom Jarunu  zaredio za svećenike salezijance don Tomislava Lukača iz Kaštel štafilića  i don Marijana Zovaka iz Osijeka.

Večer uoči zaređenja održano je molitveno bdjenje za duhovna zvanja, a na samom obredu biskup Šaško u propovijedi se zahvalio novozaređenim svećenicima na hrabrom odazivu i odgovoru Bogu u kojem odražavaju istinsko ostvarenje i sreću u Gospodinu.

Tomislav Lukač dijete je Kaštel Štafilića, koji je u župi Bezgrešnog začeća blažene Djevice Marije, služio kao ministrant i čitač, a kako je jednom prilikom izjavio u jednom medijskom pisanju o salezijancima, još kao dijete znao je da želi biti svećenik.
Završetkom osnovne škole upisao je opću gimnaziju, no nakon trećeg razreda želja da postane svećenik je predvladala i krenuo je u prednovicijat u Zagreb.

Iza njega su godine pripreme, a u rujnu 2019. godine, dao je svoje doživotne zavjete u crkvi Marije pomoćnice  na zagrebačkoj Knežiji.

Već dan nakon što je zaređen, don Tomislav je služio svoju prvu svetu misu u životu u svojoj crkvi Sveta Mati slobode u župi Duha svetoga, a kako je najavljeno svoju mladu misu služit će 17. srpnja u rodnom Kaštel Štafiliću.

 

Foto: IKA, crkva SMS


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij