TREĆI ĐARDIN ČITANJA
Učenici kaštelanskih osnovnih škola na trećem  Đardinu čitanja, pod naslovom ''Lipa je ova domaja naša'',  počastili su svoja Kaštela stihovima kaštelanskih pjesnika. Nakon đardina u Kaštel Novom i brca u Kaštel Kambelovcu, treće izdanje ovog događaja odvilo se jučer u Kaštel Sućurcu, u parku pokraj plaže Gojača.

Nakon uvodnih pozdrava Renate Dobrić, ravnateljice GKK, pred mikrofonom su se čitajući poeziju izmjenjivali učenici škole Knez Mislav Anton Jerkunica, Marijeta Batina, Ana Matijaš, Ema Županov, Matea Miliković, Lea Uglešić, Gita Katić, Nevena Kovač, Lucija Grubač, Nina Nikolić i Marijana Jerkunica. Iz škole Knez Trpimir čitali su Karlo Ivčević, Lucija Berket, Roko Diego Aščić, Lana Rogošić i Lea Zorica. Uz njih svoje su glasove dali i Sofija te Gita Rogulj iz škole Prof. Filip Lukas te Danijel Žuvela iz škole Bijaći. Učenicima su u pripremi pomogli roditelji i učiteljice Marina Nikolić, Jadranka Kovačević i Anita Grgić.

Svi oni o kaštelanskim ljepotama govorili su kroz riječi koje su kao pisanu baštinu ostavili i ostavljaju pjesnici  Andrija Kačić Miošić, Pavao Stanojević Kristo, Radojka Baldić Đugum, Ivo Cvitić, Marin Luketin Sarajčev, Ivan Sedlar, Antun Milatić, Zvjezdana Čagalj, Tomislav Antunović i Mario Žuvela.

- Današnja lokacija nam je predivna sa spojem stihova kaštelanskih pjesnika i skorog početak ljeta. Organiziramo sve s ciljem kako bi potaknuli čitanje i potaknuli djecu da istražuju kaštelansku književnu baštinu te kako bi se upoznali s kaštelanskim književnicima koji su pisali o njihovom rodnom kraju. Sve više djece se uključuje, a to je ono  najvažnije, tako da u godini čitanja, Marka Marulića i 500. godini Judite, u sklopu Kreativnog proljeća u ulici Kaštelanskog crljenka promoviramo čitanje – kazala je ravnateljica Dobrić.

 

Foto: Jakov Sučić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada