Svečano otvaranje manifestacije Dani male brodogradnje i turističkih atrakcija, uz moto ''Po mjeri čovjeka'', upriličeno je ovog prijepodneva u Marini Kaštela. Uz brojne uzvanike iz političkog i javnog života, čin otvaranja pripao je dožupanu Splitsko-dalmatinske županije, Stipi Čogelji.

Nakon defilea najmlađih kaštelanskih mažoretkinja prisutnima se obratio Predsjednik organizacijskog odbora HDMB Branimir Matijaca  koji je pozdravio nazočne i zahvalio im na višegodišnjoj podršci u organizaciji ove manifestacije, te istakao - Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija uspješno odolijevaju svim izazovima i ni Covid pandemija nije uspjela prekinuti 13 godina uzastopnih druženja s izlagačima koji su također ovu manifestaciju prepoznali kao centar druženja hrvatskih brodograditelja te svih onih koji od turizma i za turizam žive te naglasio kako je vrijeme u kojem živimo samo potvrdilo važnost misije, koja je punih 13 godina naglašavala domaću nautičku proizvodnju i turističku ponudu kao važne grane hrvatskog gospodarstva! -  te na kraju naglasio: ''Prostrani morski ambijent marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvoda  Po mjeri čovika, dobro nam došli!''

Ponos i zadovoljstvo zbog kontinuiteta održavanja sajma u Kaštelima iskazala je dogradonačelnica Kaštela Jadranka Matok Bosančić, dok je direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić istaknula kako ova manifestacija označava početak intenzivnije turističke sezone u našem gradu.

- Moram reći da su ovakva događanja važna iz više aspekata, prije svega jer pozicioniraju prostor i destinaciju, čim više kao turističku, u ovom slučaju nautičku. Ono što je već istaknuto kao bitni aspekt je da ovakvim događanjima podržavamo domaću proizvodnju i poduzetnike, pa me zaista raduje ovakav odaziv – kazao je u ime Ministarstva Turizma i sporta Ivo Bašić, izaslanik ministrice Nikoline Brnjac.

Prigodnim riječima dobrodošlice obratio se i vlasnik Marine Kaštela kapetan Josip Berket, zahvalivši organizatorima što su još jednom ukazali povjerenje i smjestili manifestaciju u prostor marine.  U ime pokrovitelja OTP Banke, kratko se obratio i  Tomislav Aljinović , direktor poslovnog centra Srednja  Dalmacija, rekavši između ostalog, kako je financiranje poduzetništva i proizvodnih djelatnosti jako bitno u cilju i segmentu poslovanja njihove banke.

U konačnici se, prenijevši pozdrave prisutnima u ime župana Blaženka Bobana, nazočnima se obratio i dožupan Stipe Čogelja, poželio je svima puno sreće i uspjeha te tako svečano otvorio manifestaciju.

- Upravo ova manifestacija sažima u sebi sve bitne elemente koje Grad Kaštela i naša županija nude u svojoj ponudi, turizam, kulturu, gospodarstvo, pomorstvo i  tako stvaraju jedan poželjan brend- kazao je Čogelja, nakon čega su svi nazočni krenuli u razgledavanje izloženih plovila i segmenata iz turističkih atrakcija.

Svi zainteresirani, uz besplatan ulaz, sadržaje manifestacije mogu posjetiti danas do 19 sati,kao i u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada