hren
USPJEŠNO ZAVRŠENA XII. ŽUPNO – ŠKOLSKA VJERONAUČNA OLIMPIJADA
U organizaciji OŠ »Bijaći», Župe Kaštel Novi i Udruge mladih «Bl. Ivan Merz» Kaštela u vremenu od 28.1. do 31.1.2008. održana je XII. župno – školska vjeronaučna olimpijada. Na ovogodišnjem natjecanju koje je bilo posvećeno temi „Život prve crkve“ sudjelovalo je 79 ekipa od III. do VIII. razreda, sveukupno 316 natjecatelja.

Po prvi puta na natjecanju su sudjelovali i učenici iz Rudina, koji stanuju u Župi Kaštel Novi, a pohađaju OŠ „Filip Lukas“ u Kaštel Starom.

Natjecanje je započelo 28.1. igrama Milijunaš i Tombola. Idućeg dana je nastavljeno pisanjem testa na rivi u Kaštel Novom, te Akcijom sakupljanja starog papira koja je održana 30.1. Ovom akcijom prikupljeno je u samo jedno poslijepodne skoro 13 tona papira (12 757 kg). Sakupljeni papir bit će dostavljen tvrtki PAN SPLIT koja će nagraditi jednodnevnim izletom najuspješnije ekipe s natjecanja. Završnica natjecanja je održana 31.1. u Pastoralnom centru u Kaštel Štafiliću igrom Pitalice.

Pobjednici olimpijade su ekipe „Sv. Dujma“ i „Olympia bida“

Pobjednik u znanju, bez bodova s akcije sakupljanja starog papira je ekipa „Sv. Dujma“ iz Rudina u sastavu: Duje Kelam, Marijan Ljubić, Mate Berić i Anamarija Botić s osvojenih najviše mogućih 165 bodova.

Sveukupni pobjednik olimpijade s uključenim bodovima s akcije sakupljanja starog papira je ekipa „Olympia bida“ iz VIII. c razreda u sastavu: Katarina Zoković Paić, Josipa Šarić, Petra Milan i Anamila Pavlović.

XII. vjeronaučnu olimpijadu OŠ „Bijaći“ iz Kaštel Novog uspješno je realizirala ekipa školskih vjeroučitelja, učitelja i animatora Katoličke udruge mladih „Bl. Ivan Merz“ Kaštela.

U proteklih 12 godina, koliko se održava Olimpijada, ukupno je sudjelovalo 782 ekipe s 2 952 učenika i u osam sabirnih akcija ukupno je sakupljeno 48 tona (48 000 kg) starog papira.


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • juu (Gost)

  vidi lukekralja na slici blento blentava

  oko 13 godina prije
 • ivan (Gost)

  Svaka čast ekipa !

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  apsolutno bezveze.
  Da je to bilo neko natjecanje u matematici, fizici... što ipak znaći nešto u budučem životu, ali ovo, nepotrebno i čisto gubljenje vremena

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  dico na ovakvin natjecanjima uvik se da dosta nauči i ne ošervajite se jer uvik če se tu javit neka budala za ogadit ka ovi gost 114

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Bravo Duje! :)

  oko 13 godina prije
 • (kastela)

  :p MI PREDZADNJI

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  uvik ima onih koji će gadit jer u svom životu nisu ništa napravili, a vi dico dobro je da se družite i učite i to nikako ne može biti izgubljeno vrime!

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ZAŠTO SE NA PORTALU NE POJAVLJUJU TEME O KOMUNALNIM PROBLEMIMA KAŠTELA SADA ZIMI KADA SE NEŠTO EVENTUALNO MOŽE I PROMIJENITI A NE LJETI KADA JE VEĆ ZA SVE KASNO?

  oko 13 godina prije
 • duje (Gost)

  zakoga je ovo bravo duje

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Za pobjednika

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Ma triba dicu zarana poćet trenirat, ko prije do oltara boje ćuje misu.
  Ja san to tako svatija.

  oko 13 godina prije
 • gostu 180 (Gost)

  natjecanja koja su tebi interesantna održavaju se još samo u venecueli ili na kubi gdje su tvoji vjeroućitelji

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  evala jin za skupjanje kartušin.
  i ni istina da znanje iz vjeronauka ne vridi. i ja san, a tako ćedu i nika od ove dice saznat više o svojoj viri, pa čedu niki ka narestedu vidit da je vira od boga a crikva o ćovika i ka takva grišna. pa ćedu pridonit u pritiskanju te iste crikve da se vrati svon istinskon poslanstvu, a ne ćićanju državni pinez i pačanju di jin ni misto.
  a bit ministrant i pivat u crikvenon zboru, te jemat ćlanstvo u katoliškin udrugan te more bit i u the mladeži ćesto rezultira akcijon molitvon do državnog posla.
  endem

  oko 13 godina prije
 • Za gosta 5 (Gost)

  Glupan si sam, ako misliš da će ti hahari koji i dan danas misle da je Zemlja ravna ploća i žive u srednjem vijeku išta naućiti dicu, ali to je tvoj problem.

  Gost 114

  oko 13 godina prije
 • 180 za 134 (Gost)

  Kad bi me vidija osta bi ka poluotvorena mona, a ako nebi onda me ne poznaješ i vako glupo komentiraj onde odakle si doša.
  Samo san reka gorku istinu.Imbe ćile.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  goste 180 nisan vidija da su Kuharić Bozanić a i ovi naši lokalni ništo puno trćali po saboru županiji općini upravo obratno gospoda iz tih institucija dolaze kupit poene u crikvu uglavnon za prizentat se

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  neki od najvećih znanstvenika dolaze iz redova od kojih vi nazivate \"ravna ploća i srednji vijek\" Odakle je i krenula znanost? ko je pokrenija prve škole, učilišta? gdje se i ko je čuva znanje antike kad su navalili barbarski narodi? ko je potica stare umjetnike na stvaranje besmrtnih djela? ko je da poticaj na stvaranje akademija? ko su bili prvi učitelji u našim selima? a da ne govorimo o odgoju koji su usađivali u generacije? a ako ti možeš više i bolje dicu naučit onda slobodno kreni u akciju.

  oko 13 godina prije
 • goste 239 (Gost)

  e da ti je vratit one slike u školi iznad ploće koje su bile u tvoje vrime i meknit ji umisto grba jo ča bi ti fešta

  oko 13 godina prije
 • Lipi moj gostu 11 (Gost)

  Upravo te koji su tvrdili da balota nije ravna ploča i da se okriće oko sunca a ne obratno su palili na lomačama, a bome i njima slične.

  oko 13 godina prije
 • Čalete (Gost)

  Gdje je Vlado Čaleta

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  bravo mate!!!!!tvoj 8d :)

  oko 12 godina prije
 • (Gost)

  NAJBOOLJI JE DUJE :zzz

  oko 12 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij