Prema drugom ovogodišnjem ispitivanju kakvoće mora koje je provedeno zadnjeg dana svibnja, svih jedanaest službenih kaštelanskih plaža dobilo je ocjenu izvrsno. Uzorkovanje je provedeno tijekom jutarnjih sati, pri temperaturi mora malo manjoj od 20 stupnjeva, uz sunčano vrijeme i slab vjetar.

Time su plavu oznaku dobile plaže Gojača u Kaštel Sućurcu, Kamp i Torac u Kaštel Gomilici, Baletna u Kaštel Kambelovcu, Puntica i Šoulavy te Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, Đardin i Palace u Kaštel Starom te Gabine u Kaštel Štafiliću i Resnik. Jednaku oznaku uz ocjenu izvrsno dobile su i sve ostale plaže u Splitsko – dalmatinskoj županiji.

Praćenje kakvoće mora, ovu godinu započelo je sredinom svibnja i provodit će se do kraja rujna, svaka dva tjedna na pojedinoj lokaciji. U slučaju problema i zagađenja, uzorkovanja i ispitivanja kakvoće bit će i češća, a provodit će ih županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo. U Splitsko-dalmatinskoj županiji kakvoća mora pratit će se na čak 162 morske plaže

Podsjetimo na ocjene dodijeljene u sezoni 2020.godine na području Kaštela i Solina, izvrsnih je bilo 117, dobrih četiri i zadovoljavajućih devet. 

U Kaštelima izvrsnu godišnju ocjenu dobile su točke ispitivanja Kamp, Baletna škola, Šoulavy, Puntica (Poštanski), Palace, Gabine i Resnik. Dobru godišnju ocjenu  dobile su plaže Miljenko i Dobrila, Đardin i Gojača, zadovoljavajuću Torac.

Za trogodišnje razdoblje od 2017., izvrsnu konačnu ocjenu dobile su četiri lokacije Miljenko i Dobrila, Puntica (Poštanski), Palace, Gabine i Resnik, dobru Baletna škola, Šoulavy i Đardin, zadovoljavajuću Kamp i Torac. Nezadovoljavajuću konačnu ocjenu na kaštelanskom području dobila je Gojača.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij