Ovogodišnje, 13. izdanje Hrvatskih dana male brodogradnje i turističkih atrakcija, po treći put zaredom održat će se u marini u Kaštel Gomilici, u organizaciji udruge Dani male brodogradnje, u razdoblju od 10. do 13. lipnja, čulo se danas na konferencija za medije na kojoj je javnost upoznata s detaljima i novitetima ove manifestacije.

Predsjednik udruge organizatora Damir Skelin u uvodnom je govoru naveo kako je ova manifestacija prošle godine bila jedina europska manifestacija nautike i turizma u tom periodu.

U ovogodišnjoj ponudi Hrvatskih dana male brodogradnje naći će se brodovi, gumenjaci; brodska, nautička, plažna, ribolovna, ronilačka i druga oprema; ali i električna vozila te vozila renomiranih svjetskih proizvođača, naveo je u svom obraćanju predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije Branimir Matijaca.

- Ove godine očekuje nas 50 izlagača iz Hrvatske, u segmentu ponude nautičkih proizvoda, a uz brodove, nautičku, ronilačku  i ostalu opremu ove će godini biti izložen i značajniji broj strojeva i alata, kao i kompletna turistička oprema, vanjski namještaj i slično. Ono što će biti posebna zanimljivost u turističkom smislu, je aktivna prezentacija tvrtke Surfmania, koja će ove godine organizirati kajak challenge tako da ćemo imati i natjecanja i bogate nagrade. Naravno, koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresirane da nam se navedenih dana pridruže u gomiličkoj marini, upoznaju se s novitetima i usput dobro zabave – poručio je Matijaca.

Domaćin u marini bit će im vlasnik tvrtke Marina Kaštela Josip Berket, koji je iskazao zadovoljstvo što život u marini teče dalje, svakodnevnim tijekom, unatoč požaru koji se dogodio prije nekoliko dana.

- Što je najvažnije, nema ljudskih žrtava, nema zagađenja okoliša pa sve dalje može ići svojim redom. Drago nam je da su nas organizatori Dana male brodogradnje ponovo izabrali kao jednu dobru luku za održavanje manifestacije, a mi ćemo kao dobri domaćini se njima odužiti – ustvrdio je Berket te najavio i skoro održavanje Europskog prvenstva u jedrenju za juniore u klasi laser, ali i početak ljetnih glazbenih večeri klasične glazbe u marini.

Silvija Bareša iz OTP banke na ovoj je konferenciji  predstavnike  medija upoznala s razlozima pokroviteljstva manifestacije, istaknuvši iznimno dobru suradnju banke i organizatora.

Gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović, istakao je kako je treća godina organizacije ove manifestacije u Kaštelima potvrda da je ovaj grad prepoznat kao destinacija.

- Prepoznati smo kao destinacija i kao destinacija se i dalje razvijamo, kako u nautičkom  tako i u turističkom smislu. Hrabrost i pozitivna promišljanja u organizaciji ovakvih i sličnih manifestacija, svakako  su na korist svim dionicima, a posebno gradu Kaštela – zaključio je kaštelanski gradonačelnik.

S ove medijske konferencije upućena je zahvala Stožeru civilne zaštite za potporu u organizaciji, a kako je naglašeno, svima je cilj da se i izlagači i posjetitelji osjećaju sigurno i ugodno. Kao i u godinama ranije za sve koji pristignu, ulaz će biti besplatan.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada