hren

ŽIVOT SA SMEĆEM NA ULICAMA
Turistička sezona je na vratima. Mnogi još uvijek strepe hoće li im se investicije u privatni smještaj isplatiti i hoće li u Kaštela stići značajniji broj gostiju, no dio Kaštelana ipak optimistično gleda u mjesece pred nama i ovih dana završavaju različite radove kako bi gostima pružili odgovarajući smještaj. A hoće li gostima sveukupni dojam o Kaštelima pokvariti dojam samog smještaja, malo tko razmišlja.

Jer upravo tako mogli bi ispričati slikopriču na koju nas je navelo gledanje fotografija, koje nam je u petak poslao jedan naš čitatelj, s napomenom: ovako je to izgledalo u petak ispod Dudanov parka u Kambelovcu.

Prazne limenke boja i lakova, kartonska ambalaža, dijelom ugurana u spremnik za papir, a dijelom porazbacana, drvena građa, plastični materijal..., ali i kese pune bio otpada, zbog čega bi se dalo zaključiti da je netko, uz unutrašnje prostore, uređivao i vrt.

Možda je naša priča potpuno krivi zaključak pa se radi o nekome tko je vršio sitne radove za svoje osobne potrebe, a ne turiste, no kako god bilo, radi se o osobi koja kao da u Kaštelima ne živi pa ne zna da se skoro sav otpad s ovih fotografija, već duće vrijeme, na legalan način, može odložiti u reciklažnom dvorištu. I to potpuno besplatno.

Ovakve scene već godinama su kaštelanska svakodnevica pa bi mogli reći kako u tome nema ništa novo. No, ovakve scene trebale bi biti svojevrtan „poticaj“ nadležnima da što prije realiziraju najavljeni projekt postavljanja video kamera. Možda tada i naučimo, s nešto praznijim džepovima, kako ispravno odlagati otpad koji proizvodimo.

 

 

Foto: A.R. i K.T.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij