hren

Povodom obilježavanja 21. godišnjice osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, članovi Udruge, Koordinacija braniteljskih udruga Kaštela i rukovodstvo CEMEX-a pred Upravnom zgradom u tvornici Sv. Juraj položili su vijence i zapalili svijeće na spomeniku palim suborcima.

„Već 21 godinu naša je udruga je mjesto okupljanja i prisjećanja na sve naše poginule kolege, suborce i prijatelje. Danas smo ponovo tu kako bismo im polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast i poručili da ih nikad nećemo zaboraviti,“ izjavio je Stipe Kalaš, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

Direktor CEMEX-a Hrvatska Velimir Vilović zahvalio je prisutnima na okupljanju u sjećanje na poginule borce, dodavši: „Tijekom dva desetljeća postojanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dalmacijacement nije dopustila da se zaboravi žrtva koju su naši prijatelji i kolege podnijeli u stvaranju hrvatske države. Čak i u ovim izazovnim vremenima, članovi Udruge su svakodnevno tu jedni za druge, brinući se da se prošlost nikada ne zaboravi, ali i ne ponovi“. 

Predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Kaštela Mirko Sušac zaključio je: „Rado se odazivamo na poziv naših prijatelja i članova Koordinacije iz UDVDR Dalmacijacement komemoracijama, ali i obilježavanju godišnjica osnivanja udruge. Veteranima Domovinskog rata i njihovim obiteljima je i dalje potrebna svakodnevna pomoć i potpora, a upravo im okupljenost u udrugama poput ove to i pruža.“ Uz predsjednika Koordinacije braniteljskih udruga Kaštela, događaju je prisustvovao i Marko Ćurković, dopredsjednik 141. brigade, također član Koordinacije.

Spomenik splitske kiparice i dizajnerice Sandre Mateljan i ploča s urezanim imenima devetorice CEMEX-ovih zaposlenika koji su poginuli u Domovinskom ratu postavljena je ispred Upravne zgrade u tvornici Sv. Juraj 2001. godine. Ovo je mjesto na kojem se svake godine obilježava sjećanje na zaposlenike CEMEX-a koji su svoj život položili u borbi za neovisnost Republike Hrvatske.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, a vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka i na blagdan Svih svetih, kad im se pridružuju i obitelji pokojnih branitelja.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij