Slijedom izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19, Rektorski zborRepublike Hrvatske na svojoj je sjednici raspravljao ouvjetima upisa na visoka učilišta u jesenskom roku za kandidate koji iz opravdanihrazloga neće biti u mogućnosti ispite državne mature polagati u ljetnom upisnomroku.

Budući da su Rektorski zbor, Agencija za znanost i visoko obrazovanje i Nacionalnicentar za vanjsko vrednovanje još u lipnju 2012. potpisali Sporazum o Pravilima ouvjetima, postupku prijave, provedbi ispita za upis i rangiranju kandidata na studijskeprograme, prilikom provedbe upisa na visoka učilišta u ak. god. 2021./2022.,okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-19 će se smatrati opravdanim razlozimanepristupanja ispitima državne mature u ljetnom upisnom roku, te će se na kandidate primjenjivati Pravila iz spomenutoga Sporazuma.

Sukladno tome, kandidatu koji u jesenskom upisnom roku postigne isti ili veći brojbodova od kandidata koji se na taj studijski program (u slučaju dvopredmetnogastudija na oba studijska programa) upisao s najmanjim brojem bodova u ljetnomupisnom roku, omogućit će se upis izvan ukupne kvote, i to na teret Ministarstvaznanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a u skladu s mogućnostima visokogaučilišta.

Rektorski zbor Republike Hrvatske poziva sve kandidate za upis na visoka učilištada se o provedbi državne mature tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19)detaljno informiraju u Uputama koje je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo usuradnji sa Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Uputama jemoguće pristupiti putem poveznice OVDJE.
Zaključno, Rektorski zbor sve studente i zaposlenike visokih učilišta potiče da seodazovu pozivu na cijepljenje protiv bolesti COVID-19, čime svi pridonosimonaporima koji se ulažu u što brže okončanje ove globalne pandemije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno