hren

Današnji dan, 9. svibnja, u mnogim državama svijeta obilježava se kao Dan pobjede nad fašizmom, a Europljani ga obilježavaju i kao Dan Europe, kada se slavi mir i jedinstvo na Starom kontinentu. Kako bi obilježili pobjedu nad fašizmom, na dan kada je prije 76 godina svijet doživio povijesnu prekretnicu, a ujedno se prisjetili i svih onih koji su omogućili da Hrvatska postane ravnopravni dio Europske unije, članovi Udruge antifašista Kaštela, uoči ovog dana posjetili su spomenike  antifašističkim borcima te hrvatskim braniteljima.

Izaslanstva ABA-e tako su u subotu pred svim spomenicima antifašističkim borcima diljem Kaštela položili cvijeće i upalili svijeće, a isto su učinili i pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću.
Predstavnici Udruge antifašista posjetili su i spomen obilježje na Malačkoj gdje su se, uz cvijeće i svijeće, poklonili svim poginulim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore.

- Ovaj dan nas podsjeća na sve hrabre ljude, koji su svoje živote položili u borbi protiv fašizma te one koji su svoje živote dali za stvaranje suverene i neovisne Hrvatske. Njihova žrtva nek bude opomena da nikada više ne dozvolimo takve ugroze čovječanstva i neka se nikada više takve ratne strahote ne ponove – kazali su kaštelanski antifašisti.

 

 

Foto: ABA


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij