hren
U organizaciji OŠ „Bijaći“ iz Kaštel Novog, Župa Kaštel Novi, Kaštel Štafilić te Udruge mladih „Bl. Ivan Merz“ Kaštela, od 28. do 31. siječnja ove godine organizira se 12. školsko – župna vjeronaučna olimpijada.

Tema ovogodišnje olimpijade je „Život prve crkve“.

Program natjecanja:

Ponedjeljak, 28.1.2008. - svečano otvaranje natjecanja u župnoj crkvi Kaštel Novi uz igre Milijunaš i Tombola.
(za učenike 3., 4. i 5. raz. u 12:40, a za učenike 6., 7. i 8. raz. u 13:20)

Utorak, 29.1.2008. -  Riva u Kaštel Novom 
                          * Pisani test za sve ekipe
(za učenike 3., 4. i 5. raz. u 12:40, a za učenike 6., 7. i 8. raz. u 13:20)

Srijeda, 30.1.2008.  – Katolički dom u K. Novom
                            * 8. akcija sakupljanja starog papira
(Akcija traje od 13 do 20:30)

Četvrtak, 31.1.2008. – Pastoralni centar Kaštel Štafilić u 18:45
                             * Velika završnica vjeronaučne olimpijade uz igru Pitalice u kojoj sudjeluju 24 najbolje ekipe

Pobjednička ekipa vjeronaučne olimpijade predstavlja školu na međuškolskom natjecanju te osigurava putovanje na Susret hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, 26. i 27. travnja 2008. godine. Svi pobjednici po razredima dobivaju pismena priznanja udruge mladih.

U hvale vrijednoj akciji naših osnovnoškolaca možete i vi sudjelovati dajući im stari papir, umjesto da ga bacite u smeće.


KOMENTARI:

Stari Komentari (27)

 • (Gost)

  ma zamisli gluposti ... da vjeronaucna olimpijada ... pa je li to samo meni glupo ili ?? .. ili se (skoro) nitko to ne usudi glasno reći .. ...

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Kad jemamo svega i svaćega,ali naj manje pametnega neka bude i ova glupos.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Pa zašto ne?

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ma sta zasto ne ... ajmo organizirat takmicenje ko ce pojist najvise hostija u 3 minute ... ili ko moze najvise puti obac crikvu u procesiji (pozeljno je da bar neko odapne pokusavajuci oborit rekord) .. ili neku slicnu glupost .. postoji vjera i postoji opca kultura .. i nijedno od toga nije SPORT .. nema tu stoperice i nema tu rezultata ... vjeronauk bi trebao poducavati vjeru i opcu kulturu, kad se vec neka budala sitila stavit vjeronauk u skolu .. misto mu je u crkvi i nigdje drugdje

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  :p
  Pa dobro, čovječe, tim argumentom o općoj kulturi (iako vjeronauk ne poučava opću kulturu više od bilo kojeg drugog predmeta...) onda nisi protiv natjecanja iz vjeronauka,nego natjecanja uopće, iz povijesti,hrvatskog...ako se znanje ne natjecati u znanju-onda čemu ocjene i diplome? Zar to nije natjecanje za tržište rada? Samo je problem tko u nas predaje taj vjeronauk, ima odličnih stručnjaka-ima i onih koji uopće to ne žive (iako bi trebali, po propisima studija) i to su upisali preko veze (kakvog rođe svećenika), samo da studiraju.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Konkretno-problem je što za njih ne vrijede mnoga pravila i kriteriji koji vrijede za ostale, slične fakultete-recimo, oglasi za natječaje nikad nisu objavljeni, ni preko Zavoda, ni na webu,bitan je stil života-a ne znanje, što bi bilo dobro da ne ostavlja prostor malverzacijama (čitaj nepismenim vjeroučiteljima čije neznanje nije problem, ukoliko se dobro štekaju)

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  slažem se vjeronauku nije mjesto u školi a ovo natjecanje da ali u okviru crkve

  oko 13 godina prije
 • ja (Gost)

  ja se natječen pa ću bar diko ić ako izgubin i ako ne :roll :roll :roll :roll :roll

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  Pričajte što hoćete, ali u toj akciji već godinama se u toj školi javlja preko 200 učenika godišnje na to natjecanje. djeca u te dane prikupe desetine tona starog papira. A ako ti nešto ne valja uključi se i ti u sve to i učini bolje ako znaš.

  oko 13 godina prije
 • (Starosejanin)

  ma daj molim te .. smijesno je da vjeronauk uopce ima ocjene ... da je ocjena iz vjeronauka jednako vazna kao i ocjena iz matematike ... glupost je uopce bila dovest vjernauk u skole .. skole su svjetovne institucije .. trebale bi sluziti sirenju znanja ne praveci razlike na vjerskim ili bilo kakvim drugim osnovama .. a sad se jos prave olimpijade iz vjeronauka ... jao majko .. a jel ima i olimpijada za druge vjeroispovjesti .. ili smo sad mi katolici jednakiji od drugih ..
  padom komunizma dobili smo drugu partiju koja se uplice u SVE pore drustvenog zivota i nameće svoja mjerila .. .. crkvi je mjesto u crkvi ..

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ajde, neka se dica takmićidu. i ja san bija dobar iz vjeronauka i skupjanja papira u svoje vrime. ne bi tija grišit dušu ali za par godin, deboto će sva ota dica jemat odnose pri braka, mećat će kondome i sovat boga i gospu i pokojeg sveca, ali će barenko odit u crikvu. a kad niki budedu stivavali životopis, od ocjen i aktivnost iz vjeronauka svaki će poslodavac past na guzicu jerbo su se tote trudili ka za engleski oli kemiju.
  a ako gremo daje ka i dosad, pivanje u crkvenon zboru, poznanstvo sa don vinkon iz dugobab i dopunsko ćlanstvo u franjojugendu doniće jin posal priko svakog reda.
  endem

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  [CODE] smijesno je da vjeronauk uopce ima ocjene . [/CODE]
  a nije smjesno d as eocjenjuje tjelesni? ili likovni? ili glazbeni?
  ako nemas sluh az apivanje kako ces to naucit? i imat ces 3 jer je to ipak odgoj pa eto...
  puno toga je nelogicno u nasem drustvu i nije ispravno.
  Ali ako ova akcija potice mlade na rad, na druzenje, na pomoc.... onda je hvale vrijedna ma kako se zvala.
  Kud srece da ima jos ovakovih akcija po KAstelima, da mladi nasi nauce sto znaci biti posten, radisan i cijenjen.

  oko 13 godina prije
 • sa (Gost)

  u potpunosti se slazem kad nemamo sportskih dvorana da mladi dodju do izdrazaja onda barem ovako sve su ovo aktivnosti za pohvalu pa ko voli nek izvoli

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ja nemam ništa protiv da i vjeronauk imaju i druge vjeroispovijesti i da organiziraju svoja natjecanja. tko kaže da je to loše? i više ne govori na pamet da li je netko diskriminiran ili nije. pogledaj šta dica uče iz vjeronauka i uostalom kome smeta vjeronauk neka ga ne upisuje. on je izboran predmet! i da li imaju u ostalim natjecanjima iz drugih predmeta djeca koja nisu odlikaši pokazati što mogu? u ovom natjecanju daje se prilika svima. dođi pa vidi pa onda sudi!

  oko 13 godina prije
 • (Starosejanin)

  ma bravo .. sve si sam reka .. djeca koja nisu odlikasi ovdje imaju sansu .. a to sta je vjeronauk izborni predmet .. to jednostavno nije tako .. jer se dicu koja ne idu na vjeronauk \"gleda popriko\" .. oni se izdvajaju iz cjeline - a skole ne bi smile tome sluzit .. vjeroispovjest je OSOBNA stvar .. i da se razumimo .. ja NEMAM NSTA protiv vjeronauka - samo NE U SKOLI .. a da ne spominjem bahatost popova koji UCJENJUJU i dicu i roditelje kojikavim zahtjevima i prijete prakticki \"izbacivanjem\" iz zajednice ao se \"ne pokoriš\" ...

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  i ja sam bija protiv vjeronauka i popa. ali kad mi dite dođe doma nikad riči nije reklo kontra njega dapače samo pohvalno govori, ono i mene gura na neke pozitivne akcije koji tamo nauči a s vrimenom sam naučia da je jedini problen u nama koji sve crno gledamo, kritiziramo a ništa konkretno da to promjenimo nismo napravili.

  oko 13 godina prije
 • gost 130 (Gost)

  nekako mislin da ti nemaš dicu 8)
  druga stvar-uspoređuje se valjda znanje iz vjeronauka, isto ka i iz svakog drugog predmeta. Žalosno je jedino što dica koja ideu na vjeronauk ne mogu ići na etiku ili kakvu vjersku kulturu, jer potrebno je znati svoju vjeru, definitivno, ma u školi bi trebali učiti sve etike (ne samo kršćanske) i ponešto o svakoj vjeri-i to objektivno, nepristrano (šta neće ipak dobit na vjeronauku)

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  A općenito mi je drago da postoje ovakva natjecanja, da nije sve u sportu

  oko 13 godina prije
 • (Starosejanin)

  moze li mi neko objasnit na sta se misli kad se kaze \"ZNANJE iz vjeronauka\" .. bio bi zahvalan ..
  ed ..i jos nesto .. potpuno se slazem da iz tjelesnog, glazbenog i likovnog ne bi trebalo biti ocjena (brojcanih) koje utjcu na opci uspjeh ..

  oko 13 godina prije
 • (Starosejanin)

  e da .. imam dicu .. i idu na vjeronauk .. i u skolu i u crkvu ..
  ali jednostavno smatram da ovakvom vjeroanuku nije misto u skoli ..

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  čiji ste vi ljudi najbolje da idu učit kuran nabijen vas

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  protiv vjeronauka sam u školi jer mu tamo nije misto sigurno .dosta su obezvrjeđeni fratri i časne sestre,a sa ovim još i više jer sad svaka bena predaje vjeronauk u školi .ima tu svašta među vjeroučiteljicama nemoralni osoba,cura koje psuju ka kočijaši i po cile noći lunjaju okolo i takva će osoba učit dicu o odgoju i moralu.oni moraju biti za primjer a ne žive razvratno gore od drugih.vratite taj posa fratrima i časnin sestran ko je za to i mjerodavan.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  ja sam prije u tome sudjelovala i lipo je kad se dica druže i nešto nauče! a sama akcija skupljanja starog papia je za svaku pohvalu i samo tako naprid!

  oko 13 godina prije
 • ja (Gost)

  kad san bija mlađi , redovito san sudjelova na toj olimpijadi.sve je to u redu, neka se dica druže, ostalo nije bitno

  oko 13 godina prije
 • ivan (Gost)

  Olimpijada je za svaku pohvalu. Svaka čast organizatorima. Ima tu i igre, ozbiljnog ucenja, timskog rada, ekološkog rada, truda i svega pozitivnoga. Bar nešto pozitivno iz Kaštela, za razliku od većine vas šta lajete po kafićima i internetu i crnite svaku iti malo pozitivnu stvar u Kaštelima. Najvažnije vam je sve ocrnit i ubit u pojam, onda se vi sa vašim jadnim životima osjećate bolje jer ionako niste i nećeti ništa postić. Zato vam je važno sve potkopat, uvridit, ocrnit i sablaznit. Sramite se. Kakve ima veze jel vjeronaučna ili sportska ili olimpijada iz kemije, neka dica rade i idu naprid.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  bravo ivane

  oko 13 godina prije
 • Ivanu (Gost)

  Još jednom: BRAVO !!!!!!!

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij