hren

POSEBNO PODUPIREMO PROJEKTE ZA DJECU I MLADE
Među mjesnim odborima, koji kontinuirano djeluju na području grada je i mjesni odbor Kaštel Gomilice  kojeg čine Iva Barun, Marinko Granić, Ante Jureškin, Antonija Topić, Mate Škrabić, Branko Elez i predsjednik odbora Ante Kapetanović. Ponosni su na brojne realizirane projekte komunalne i prometne infrastrukture, a podupiru projekte koji se odnose na djecu imlade.

- Mjesni odbor Kaštel Gomilice kontinuirano sudjeluje u davanju prijedloga, donošenju odluka i pokretanja projekata koji su važni za Kaštel Gomilicu, a ovom prilikom moramo pohvaliti suradnju s Gradom Kaštela, svim gradskim službama, tvrtkama i ustanovama koje su u gradskom vlasništvu – kazao je Kapetanović i odmah se dotaknuo infrastrukturnih projekata koji su realizirani na području njihovog mjesnog odbora.

- Iznimno smo zadovoljni brojnim infrastrukturnim projektima na području našeg mjesnog odbora jer su u proteklom vremenu asfaltirane i kompletno uređene brojne ulice, a i Cesta dr. Franje Tuđmana dobila je novi moderniji izgled s crveno označenim pješačkim prijelazima u blizini škole i uređenim nogostupom – istaknuo je Kapetanović te je posebno pohvali izgradnju novog poslovno-društvenog centra u suradnji s tvrtkom Ribola i Gradom Kaštela jer su građani na jednom mjestu dobili sve potrebne sadržaje.

Kako je kazao, građani Kaštel Gomilice dobili su na jednom mjestu potpuno novi moderniji i sadržajem bogatiji izgled te je tako u novom dvoetažnom prostoru otvorena trgovina, na katu se nalaze prostori namijenjeni za poštu, rad udruga, mjesni odbor, kafić i objekt ima i veliki parking.

- Veselimo se dolasku vode i izgradnji kanalizacijske mreže. Do sada se u ulici Milinkovo na vodu spojilo oko 30 objekata, dok će ostali iz Ulice Gaji i ceste koja vodi prema groblju još malo pričekati jer su radovi na njihovu području počeli nedavno. Zadovoljni smo  izgrađenom vodospremom pokraj groblja i crpnom stanicom na dnu ulice Milinkovo – rekao je Kapetanović.

Uređenje Kaštilca i proširenje groblja

- Velika pažnja daje se uređenju kule Kaštilac. Prepoznatljivi kaštelanski biser koji je obišao cijeli svijet zahvaljujući Igri prijestolja, doživio je veliki procvat proteklih godina. U obnovu kule i Opatičke kuće, uz dozvolu konzervatora, uloženo je više od 3,5 milijuna kuna. Trenutno se u staroj jezgri izvode radovi na kanalizacijskoj mreži vrijedni 7 milijuna kuna, točnije na Opatičkom trgu, te u Ulicama fra Fulgencija Bakotića i Karla Bakotića, gdje će se izgraditi fekalni kolektori i crpna stanica s pripadajućim tlačnim cjevovodom, kako bi se građani mogli spojili na javnu mrežu fekalne odvodnje u sklopu projekta agencije "Eko Kaštelanski zaljev" – kazao je Kapetanović i napomenuo da radovi obuhvaćaju izgradnju 194 metra cjevovoda fekalne kanalizacije s 24 kućna priključka te da se ovim radovima postiže priključenje otpadnih voda, koje su do sada istjecale u more, na sustav javne odvodnje i pročišćavanja.

Predsjednik mjesnog odbora se dotaknuo i uređenja dijela grobnih mjesta te da se u budućnosti planira proširenje groblja za čiju je namjenu već osigurano zemljište. Potom, je kazao kako su posebno zadovoljni činjenicom da je uveden red po pitanju otpada tako da je sada, kako je kazao,  ujedno i smanjen broj ilegalnih deponija s kojima su se stalno borili, posebno uz samu magistralu. Kazao je i kako je sugrađanima poviše magistrale koji putuju u Split olakšano uvođenjem autobusne linije.

- Veliko olakšanje našim sugrađanima koji žive poviše magistrale i putuju u Split, sigurno je bilo uvođenje autobusne linije broj 2, a nadamo se da će uskoro na ovom dijelu prometnice biti postavljene i autobusne nadstrešnice – rekao je Kapetanović.

Igrališta za djecu i obnavljanje osnovne škole

- Mislimo na djecu i mlade i posebno podupiremo i iniciramo izgradnju što više sadržaja poput dječjih igrališta kojih na našem području ima već nekoliko, a prije tri godine uređeno je prvo igralište poviše magistrale – ispričao je Kapetanović i dodao da podržavaju skori početak uređenja Osnovne škole kneza Trpimira.

Podsjetio je da navedenoj školi koju pohađa veliki broj učenika, osnivač Splitsko – dalmatinska županija koja je za ovu namjenu dobila 400 tisuća kuna iz europskih fondova, no da je Grad Kaštela preuzeo obvezu praćenja izrade projekta proširenja i nadogradnje škole kako bi djeca što prije dobila bolje uvjete za nastavu u ovoj školi koja radi u tri smjene.

- Radovi bi trebali obuhvatiti dogradnju i proširenje, izgradnju male športske dvorane na sjevernoj strani, adaptaciju grijanja, uređenje desetak novih učionica i mogućnost produženog boravka – kazao je Kapetanović i dotaknuo se parka Milinkovo.

- Ono što se u budućnosti planira, a mi zaista s nestrpljenjem očekujemo, to je potpuno novi park Milinkovo za kojeg je završena izrada idejnog rješenja, glavnog i izvedbenog projekta. Uređenjem će biti obuhvaćen prostor sa sadržajima za djecu, parkiralište, opremljeno igralište za nogomet, košarku, odbojku, rukomet, kao i teniski teren, ugostiteljski objekt, dva prostora za balotaše te zelene površine. Inače, park će se graditi na dnu ulice Milinkovo, pokraj izgrađene crpne stranice, i to na gradskom zemljištu površine od oko 5 tisuća metara kvadratnih. Posebno nas veseli činjenica da se planiraju mnogi novi sadržaji diljem cijele kaštelanske obale kao i najava uređenja plaže Kamp – zaključio je Kapetanović i pozvao svoje sugrađane da se jave članovima njihovog mjesnog odbora ukoliko imaju kakve primjedbe ili zahtjeve, javiti se mogu na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij