hren

Prijevoz putnika vlakom na području Kaštela i dijelu Zagore, mogao bi biti odgovarajuća alternativa autobusnom prijevozu te velikim troškovima u prijevozu vlastitim automobilima. Mogao bi, ali česte pritužbe građana na organizaciju tog prijevoza, pokazuju da je do tog cilja potreban dugotrajan proces i određene promjene u poslovanju Hrvatskih željeznica.

Jedna od zadnjih pritužbi stigla nam je od naše čitateljice, koja se na posao vozi vlakom na relaciji Perković – Split.

- Umjesto vlaka na relaciji Perković – Split voze autobusi do kolodvora Kaštel Stari, a od Kaštel Staroga vozi mali vlakić koji nerijetko bude prepun bez poštivanja osnovnih epidemioloških mjera. Autobusi konstantno kasne jer ne mogu pratiti vozni red vlaka te mi radnici zbog  nebrige HŽ-a sve češće kasnimo na posao. Nama u realnom sektoru nije lako opravdati kašnjenje koje traje od četvrtka  15. travnja, a drugih prijevoza nemamo osim vlaka. Ne vidim razlog zašto voze autobusi, a ne vlak iako vlak stoji u kolodvoru Solin te ga vidimo jer svakodnevno prolazimo kroz taj kolodvor. Upit sam poslala i samome HŽ-u ali od njih nikakvog odgovora nema, Kondukteri u vlaku isto nam ne znaju reći zašto ne vozi vlak i sami se čude. Oni često trpe verbalne napade, kojima sam i sama svjedočila, jer su ljudi  izrevoltirani ovakvim ponašanjem HŽ putničkog prijevoza – napisala nam je čitateljica.

Na naš upit, iz Hrvatskih željeznica odmah su uputili ispriku građanima.

- Ispričavamo se putnicima koji su kasnili zbog uvođenja autobusnog prijevoza na relaciji Perković – Kaštel Stari – Perković. Od 16. do 20. travnja zbog kvarova na vozilima umjesto pojedinih lokalnih vlakova vozili su zamjenski autobusi. Od srijede, 21. travnja. otklonjeni su kvarovi na vozilima te se željeznički prijevoz normalizirao.
Vlakovi koje su vidjeli vaši čitatelji u kolodvorima Solin i Split Predgrađe bile su garniture koje se nakon uvrštavanja u sastave lokalnih vlakova upućivale na namirenje gorivom i čišćenje kako bi se uvrstile u sastav vlakova na relaciji Zagreb – Split – Zagreb – napisali su nam iz ureda Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Iako je ponekad lijepo vidjeti ispriku nadležnih, isprika nije rješenje problema koje imaju građani. Za njih je rješenje u kvalitetnim i adekvatnim vlakovima, koji voze u skladu s voznim redom, sigurno i na vrijeme.
Kako to postići odgovor očito ne znaju ni oni kojima je organizacija željezničkog prijevoza glavna dužnost i obveza. A dok utvrde i odluče kako sve podići na višu razinu, vjerojatno će na adresu Portala stići još cijeli niz pritužbi ogorčenih građana.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij