Zbog čega učenici nisu ovaj mjesec mogli izvaditi pokaznu kartu? Zbog čega nisu imali mogućnost kupovine zajedničke pokazne karte za autobus i vlak? Ova pitanja stigla su na našu adresu, a odgovore na njih potražili smo kod nadležnih u Prometu.

Uz svoja pitanja roditelji su naveli kako su svjesni da učenici koji koriste učeničke mjesečne pokazne karte trenutno ne putuju u školu, no kako imaju dodatnih aktivnosti zbog čega su primorani koristiti  autobusni prijevoz, koji trenutno plaćaju po punoj cijeni.

Kako nas je informirao Dinko Radić, voditelja Službe za komercijalne poslove, ukidanje učeničkih pokaznih karata za travanj rezultat je odluke resornog Ministarstva obrazovanja, koje Prometu tijekom godine sufinancira realnu cijenu prijevoza. Pri tome se vodilo računa o dijelu srednjoškolaca koji pohađaju stručnu praksu te isti mogu kupiti pokaznu kartu. A svi učenici do 7. travnja mogli su koristiti pokazne karte za ožujak.

- Po naputku Upravnog odjela za obrazovanje Splitsko dalmatinske županije obustavljeno je izdavanje đačkih pokaznih karata koje sufinancira Ministarstvo obrazovanja. Iste ćemo moći početi izdavati isključivo po nalogu već navedenog Upravnog odjela. Za napomenuti je da smo dobili spiskove učenika pojedinih škola za koje je odobreno korištenje ovih karata, a radi se o učenicima koji imaju stručnu praksu kod poslodavca – ustvrdio je Radić.

Slično vrijedi, naveo je, i za zajedničke karte za vlak i autobus, jer one su moguće, samo se ne mogu koristiti kada se radi o sufinanciranoj karti Ministarstva obrazovanja. Što bi se moglo prevesti da dok Ministarstvo ne odluči drugačije, nema ni kombinirane pokazne karte po povoljnijoj cijeni za krajnje  korisnike.

 

KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij